hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''FETÖ elebaşı kaçırıldı'' iddiası! CIA mi kaçırdı? Örgüt içinde çatışma mı var?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Teröristbaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen'in iddiasına göre örgütün üst düzey teröristleri elebaşı Fetullah Gülen'i kaçırdı. Bu iddiaları Gazeteci Nedim Şener değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZETECİ NEDİM ŞENER ŞU İFADELERLE DEĞERLENDİRDİ;

    Kaçırılma diye bir şey yok. Bir operasyon var, örgüt içi operasyon. O da örgütün özelliğinden geliyor. Fetullahçı terör örgütü bir istihbarat ve operasyon örgütüdür. Kimin örgütüdür? Amerika Birleşik Devletleri’nin örgütüdür, CIA’in örgütüdür, MOSSAD'ın örgütüdür, Alman İstihbaratının örgütüdür. Yani kim kullanmak istiyorsa onun bir aparatıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı, Türkiye Cumhuriyeti; halkına, milletine karşı. Dolayısıyla olaya bu perspektiften bakmak lazım.

    Örgüt FETÖ elebaşının sağlığı ile ilgili problemler nedeniyle yaklaşık iki yıldır ciddi bir ayrışmaya girdi. 15 Temmuz darbe girişimi, örgüt içi tecavüzler, yolsuzluk iddiaları, bunlar bu ayrışmanın nedeni olarak öne sürüldü ama asıl liderlik kavgası var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu örgüt kurulduğundan beri taciz-tecavüzlerinin olduğu, hırsızlığın-yolsuzluğun olduğu, operasyonların-kumpasların olduğu, yalan ve iftiraların olduğu bir örgüttür. Dolayısıyla böyle bir durumdan şikayetçi olamazlar çünkü bu onların çalışma yöntemidir.

    Yani 40 yıllık tarihinde ne kadar ahlaksızlık ve yozlaşma varsa hepsinin içindedir. Dolayısıyla örgütlerinin yolsuzluğun, tacizin haksızlık falan gibi tartışmaları, o ayrışmanın gerekçeleri. Peki nasıl bir ayrışma yaşadılar bu liderlik kavgasında, bizim tasvir edebileceğimiz dört grup ortaya çıktı; yenilikçiler var bunlar işte eski kuruculara biraz daha itiraz eden. Biraz daha farklı yaklaşımları olan bir de gelenekçiler var. İsmail Çelebi grubunun başını çektiği. Bir de Barbaros Kocakurt grubu vardı. Bir de duruma göre, üç grup arasında gezinen ayrı grup var. Serseri mayın gibi bunlar. Bir bakıyorsunuz yenilikçilerden yana bakıyorsunuz gelenekçilerden yana.

    FETÖ  elebaşının ölmesi çok yakın onlara göre. Ama ölürken FETÖ’nün örgütünün dağılmaması gerekiyor. Çünkü eğer birini işaret etmezse ki şu ana kadar öyle bir durumda yok, dolayısıyla örgüt lidersiz kalıp dağılma durumda karşı karşıya kalabilir. Kısa süre önce hatırlayacaksınız Menzil  grubunda benzer bir şey yaşandı. Oradaki lider ölünce üçe ayrıldı. Hatta öyle birbirilerini suçlamaya başladılar ki bir kişi Menzil grubunun içinde FETÖ'den daha beter gruplar var falan demeye başladı. Yani birbirini tanıyorlar zaten mesela geçenlerde İsmailağa arasında ne oldu, yine lider birini işaret etmediği için orada ayrışma yaşandı. Yani bunlar yersiz değil, FETÖ'nün sızmadığı  yer yok, parti yok, kurum yok, cemaat, tarikat yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FETÖ elebaşının Erdoğan’la daha doğrusu devlet ile ilk çatışmaya başlamasının nedeni 2009 Ocak ayında Erdoğan 'One minute' çıkışıdır. İsrail'in Gazze’deki soykırımına, 2008 yılının sonundaki soykırıma itirazıyla başlamıştır. Çünkü kavga etmesi için hiçbir sebep yoktu. Biz hedef gösteriliyorduk. Coşkun Başbuğ'lar tutuklanıyordu. Ergenekoncu diye hepimiz içeri atılıyorduk.

    Bugün FETÖ’nün kullanışlı bir aparat olması nedeniyle yeniden örgüt liderliğin tanzim edilmesi gerekiyor. Şu anda o yüzden kaçırılma falan yok. Muhtemelen eğer hastalığı daha iyi olursa onu çiftliğe tekrar getirirler, konuştururlar ama proje şu;  ölüm halinde kapalı bir ortamda, izole bir ortamda şu kişiyi işaret etti diyecekler ve örgüt liderlerini bu şekilde gerçekleştirip tekrar organize olacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow