hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fabrikada korkunç kaza: 2 işçi 4 tonluk malzemenin altında kaldı

    Fabrikada korkunç kaza: 2 işçi 4 tonluk malzemenin altında kaldı
    expand
    KAYNAKDHA

    İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir demir çelik fabrikasında 2 işçi, vincin kancasının kopması sonucu, 3-4 tonluk malzemenin altında kalarak yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Foça karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasının çelikhane bölümünde kapak ringinin değişimi sırasında vincin kancası koptu. Bu sırada çalışan işçilerden Mehmet Sait Akan (47) ile Mehmet Emin Arık (49), 3-4 tonluk malzemenin altında kalarak yaşamlarını yitirdi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

    TÜPRAŞ'ta iş kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

    Ceylan: İş kazaları asgari düzeye iniyor

    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kazaların basit tedbirlerle önlenebileceği vurgulananan açıklamada, "Aliağa'da meydana gelen iş cinayeti, çalışma yaşamında denetimsizlik ve tedbirsizliğin nasıl sonuçlar doğurabileceğinin acı örneklerinden biri daha oldu. Fabrikada kullanılan ve kazaya neden olan vincin, yönetmelikler gereği 3 ayda bir yapılması gereken periyodik kontrollerinin düzenli yapılıp yapılmadığı meçhul iken, alınan bilgiye göre, vinçte kapasite fazlası yükü, dolayısıyla böylesi kazaları engelleyecek olan kapasite sınırlayıcı da bulunmuyordu. Yani bu hali ile ilgili kaldırma makinesinin periyodik kontrolünün yapılması halinde cihaz geçer not almayacak, kullanılamayacak ya da kapasite sınırlayıcı ile kullanılarak kazanın önüne geçilecekti. İki işçinin ölümü bu nedenle kaza değil, göz göre göre gelen bir cinayettir. Yaşanan olay, üretim alanında gerçekleştirilen periyodik kontrollerin ve işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Üretimde kullanılan makine ve cihazların güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak, böylece iş cinayetlerinin önüne geçmek, makinelerin daha uzun ömürlü kullanımına katkı sunmak, üretimde verimliliği arttırmak için periyodik kontrolleri mutlaka yapılmalıdır. Ancak bu şekilde, yani sürekli bakım ve periyodik kontroller sayesinde olası iş cinayetleri önlenebilir, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin gerekleri yerine getirilebilir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow