F klavyeye yeni standartlar geliyor

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ar-Ge Başkanlığı olarak Türk Standartları Enstitüsünden (TSE), "F" klavye üzerindeki "alt, cmd" gibi işaretlerin Türkçe olmasını, şapkalı harflerin bir tuşla yazılabilmesini, TL ambleminin de klavyede yeralmasını istediklerini bildirdi.
Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı da olan Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Q klavyenin yazma hızını yavaşlatan bir harf dizilimi bulunduğunu, F klavyenin ise Türkçe için geliştirildiğini söyledi.
Hızlı yazmak için en uygun kelime dizilişinin F klavyede yer aldığına işaret eden Erdem, "Bunun en önemli delili BM'ye bağlı Intersteno yarışmalarının tartışmasız şampiyonlarının Türkler olması" dedi.
F klavyenin 10 parmakla ekrana bakmadan yazmaya olanak vermesinin, göz sağlığını koruduğunu, refleksleri geliştirerek ortopedik sorunların önüne geçtiğini anlatan Erdem, "F klavye zekayı da geliştiriyor. İki elle yazıldığında beynin her iki tarafı aynı anda çalıştığından çocukların zekasının gelişmesinde büyük etkisi var. Bu nedenle özelikle erken yaşta çocuklara 10 parmakla yazı yazmanın öğretilmesi gerekli" diye konuştu.
Mars yolculuğunda Türk yok
"TSE'de F klavye üzerinde bir çalışma grubu oluşturuldu"
Erdem, Ar-Ge Başkanlığı olarak TSE'ye F klavye için son teknolojik gelişmeleri dikkate alarak yeni bir standart geliştirilmesi önerisinde
bulunduklarını belirterek, TSE'de F klavye üzerinde bir çalışma grubu oluşturulduğunu bildirdi. Erdem, şöyle konuştu:
"Klavye üzerindeki 'alt, cmd' gibi işaretlerin de Türkçe olmasını, şapkalı harflerin de bir tuşla yazılabilmesini istiyoruz. Klavye üzerinde avronun, doların amblemi var ama TL'nin amblemi yok. Bunun da konulmasını talep ediyoruz. Son teknolojik gelişmeleri de dikkate alarak en mükemmel çalışmayı hazırlayalım diyoruz. Bizim AK Parti Ar-Ge Başkanlığı olarak böyle bir talebimiz oldu."
TSE'deki çalışma grubunda yer alan uzmanların, bir standart geliştirip bunu ilan edeceklerini anlatan Erdem, "Buna itirazlar olabilecek. Bizim görmediğimizi başka kurum görmüş olabilir" diye konuştu.
SON DAKİKA
-
20. 55
İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ! İsrail 15 sağlık görevlisini katletti
-
20. 38
'20 bin TL altı nakit çekimler sadece ATM'den yapılacak' iddiasına yalanlama
-
20. 25
Pezeşkiyan'dan Trump'ın 'müzakre' çağrısına cevap! 'Gerçekten istiyorsanız tehditler nedir?'
-
19. 58
Dikkat! Tarih belli oldu... Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden peş peşe uyarı: 'Kuvvetli geliyor'
-
19. 33
Havada korku dolu anlar! Uçağa yıldırım isabet etti
-
19. 30
Artos Dağı'nda çığ altında kalan kayakçı kendi imkanlarıyla kurtuldu
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji tarih verip uyardı! Montları kaldırmayın
Ankara'yı sel aldı! Sokak ve caddeler göle döndü, Valilik uyardı
Korkutan uyarı... Prof. Dr. Naci Görür 'eli kulağında' dedi, o fayı işaret etti: "Kırıldı kırılacak!'
Dünürlerin Husumeti Kanlı Bitti: Babasını Vuran Kayınpederini Öldürdü!
Bursa'da 5 katlı binada yangın: Asansöre sığınan çocuk kurtarıldı!