hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşini öldürten Çakıcı'ya 19 yıl hapis

    Eşini öldürten Çakıcıya 19 yıl hapis
    expand

    Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ı öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Alaattin Çakıcı, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasında, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nden getirilen Alaattin Çakıcı hazır bulundu.
     
    Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmayı, Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı ve yakınları da izledi.
     
    Çakıcı'nın avukatı Muammer Demirtaş, esas hakkındaki savunmasını belirten 4 sayfalık dilekçesini mahkeme heyetine sunarken sözlü olarak da yargılamanın durdurulmasını talep etti.
     
    Bu talebinin kabul görmemesi halinde, Avukat Demirtaş, Nuriye Uğur Kılıç'ın, Alaattin Çakıcı hakkındaki sözleri için 'ağır tahrik' uygulanması gerektiğini belirtti.
     
    Sanık Alaattin Çakıcı ise esas hakkındaki savunmasında, önceki savunma ve beyanlarını tekrar ettiğini söyledi.
     
    Önce müebbet, sonra 19 yıl hapis
     
    Mahkeme heyeti, Çakıcı'yı, ilk olarak cinayeti azmettirdiği iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
     
    Heyet, suçun, 'Nuriye Uğur Kılıç'tan kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında işlediği' kanaatiyle cezayı 23 yıla indirdi.
     
    Sanığın duruşmadaki iyi halini de göz önüne alan heyet, Çakıcı'nın 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
     
    Duruşma salonu çıkışında askerlerin arasından kardeşi Gencay Çakıcı'ya ''Pazartesi günü mutlaka görüşelim'' diye seslenen Çakıcı, daha sonra tutuklu bulunduğu Tekirdağ, 2 No'lu F Tipi Cezaevine gönderildi.
     
    Olayın gelişimi
     
    Çakıcı'nın eski eşi Nuriye Uğur Kılıç, Uludağ'daki bir otelin lobisinde 20 Ocak 1995'te Abdurrahman Keskin'in silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
     
    Keskin, ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, cinayeti azmettirdiği öne sürülen Çakıcı hakkında dava açılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow