Erdoğan'ın ilk mesaisi YAŞ toplantısı

Yüksek Askeri Şura'nın güz dönemi olağan toplantısı 15 Aralık Perşembe günü yapılacak. Başbakan Erdoğan'ın başkanlık edeceği şurada, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile orgeneral ve oramiraller yer alacak.
Başbakan Erdoğan'ın başkent mesaisinde ilk durağı Genelkurmay karargahındaki Çakmak salonu olacak. Yüksek Askeri Şura'nın güz dönemi olağan toplantısında ordunun ihtiyaçları ve harbe hazırlık durumu ele alınacak.
Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve silahlı kuvvetlerde görevli orgeneral ve oramiraller katılacak.
Toplantıdaki oturma düzeni de merak ediliyor. Daha önceki toplantılarda Başbakanın, Genelkurmay başkanı ile yan yana masanın başında oturduğu düzen terkedilmişti. Ağustos ayı toplantısında ilk kez tek başına oturan Erdoğan'ın yine masanın başına yalnız oturması bekleniyor.
Her Aralık ayı başında yapılan toplantı, Erdoğan'ın ameliyatı nedeniyle ertelenmişti.
Yaz dönemi şurasından farklı olarak, 15 Aralık'taki toplantıda atama ve terfiler ele alınmayacak.
Toplantıda, terörle mücadele, iç ve dış tehdit değerlendirmesi, uluslararası gelişmeler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları, bir yıllık politika ve planlar halinde değerlendirilecek.
Güz dönemi toplantılarında disiplin konusu da gündemin önemli maddelerinden birini oluşturuyor. Çeşitli nedenlerle ordudan ihraç edilecek askerlerin dosyaları masaya geliyor.
Ancak geçtiğimiz yıl güz dönemi Şurasından ihraç kararı çıkmamış, YAŞ sonrası yapılan açıklamada disiplin konusunun görüşüldüğü bilgisi yer almamıştı.
Bu nedenle bu yıl YAŞ karararları arasında ihraç olup olmayacağı merak konusu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
6,2'lik depreme hamamda yakalandı! Peştamalla sokağa fırladı
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
İletişim Başkanlığı'ndan "deprem anında yapılmayacaklar" paylaşımı
Son Dakika Deprem Haberleri... İstanbullular Sokaklara Döküldü!
Son Dakika Deprem... İstanbul açıklarındaki depremde, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Uşak da sallandı