hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan’dan yoğun diplomasi trafiği

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayında diplomasi trafiği yoğun olacak. Önce Astana'daki Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne, ardından Azerbaycan’ın Şuşa kentindeki Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan'ın diplomasi trafiğinin önemli ayaklarından biri de Amerika Birleşik Devletleri olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temmuz ayında yoğun bir diplomasi trafiği yürütecek. Erdoğan'ın katılacağı önemli zirvelerde Türkiye ve Dünya gündemine dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

    Erdoğan öncelikle 3-4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. Ardından 6 Temmuz’da ise Azerbaycan’ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne gidecek.

    Erdoğan'ın temmuz ayındaki yoğun diplomasi trafiğinin en önemli ayaklarından biri de Amerika Birleşik Devletleri olacak. 9-11 Temmuz tarihlerinde başkent Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

    Uluslararası teşkilatlar kapsamındaki iş birliğini geliştirecek adımların da ele alınacağı zirvelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli gündem maddelerinden biri Gazze olacak. Zirvelerde Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede iş birliği, ekonomik ve ticari iş birliği konuları ele alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz’da gerçekleştireceği zirvelerde mevkidaşlarıyla çok sayıda ikili görüşme de yapması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow