hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Joe Biden'ın yerine başkası gelebilir mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerikan Başkanı Joe Biden'ın ilk televizyon tartışmasındaki zayıf performansının ardından "Biden'in yerine başka bir aday getirmeliyiz" diyenlerin seslerini yükseltmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden'ın ilk televizyon tartışmasındaki kötü performansı Amerikan siyasetinin bir numaralı gündem maddesi oldu.  Münazara sonrasında Biden'a partisinden ‘Çekil’ çağrısı yapanların sayısı arttı.

    BİDEN’IN ÇEKİLMESİ MÜMKÜN MÜ?

    CNN International Muhabiri Tom Foreman'a göre bu kolay olmasa da mümkün görünüyor.

    Foreman, “Demokratlar, daha önce siyasi partilerin yaptığı gibi, ağustos ayındaki kongreden bu sorunu çözebilirler. Çeşitli isimler öne sürülecek. Büyük olasılıkla ülke genelinden gelen 3900'den fazla delege tartışmayı tartışacak ve sonunda yeni bir aday üzerinde karar verecek. Şu anda neredeyse tamamı Biden'a söz vermiş ve kampanyası tarafından onaylanmış durumda. Ancak anlaşamazlarsa, işler gerçekten kötüleşir ve uzarsa, o zaman belki ilave 700 süper delege, partinin köklü üyeleri ve seçilmiş yetkililer meseleyi çözmenin anahtarı olabilir” ifadelerini kullandı.

    Biden’dan vazgeçilirse kim başkan adayı olacak. İşte bu konudaki belirsizlik sorunu daha çetrefilli hale getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tom Foreman, “Kongrenin bitiminden seçim gününe kadar geçen yaklaşık 10 hafta içinde etkili bir kampanya başlatabilir mi? Peki kim aday olacak? Muhtemelen dikkate alınabilecek birkaç büyük isim var, ancak Parti Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında ne hissettiğine karar verene kadar hiçbir şey belli olmaz. Pek çok demokrat seçmen ve parti lideri onu adaylığın doğal varisi olarak görecek. Eğer seçilmezse, hayal kırıklığına uğramış destekçileri de kasım ayında parti için derin bir sorun haline gelebilir” sözlerine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow