Ensar Vakfı'ndan duruşma sonrasında ilk açıklama
Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Karaman'daki cinsel istismar iddiası davasına ilişkin olarak, "Barolar ve bu düşüncede olan sivil toplumdan müdahillik talebinde bulunan, ortak hareket eden herkesin düşüncesi, adeta 'duruşmayı sabote etmekti'. İstedikleri; bu dosya kapanmasın, mümkün olduğunca Türkiye gündeminde konuşulur olsundu" dedi.
Dilberoğlu, mağdurları savunmak için geldiği Karaman Adliyesi'nde, duruşmanın sonuçlanmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü arkadaşlarıyla mağdur çocukların haklarını, hukuklarını bir nebze olsun savunabilmek adına Karaman'da bulunduklarını söyledi.
Mahkemenin 508 yıllık bir cezaya hükmettiğini hatırlatan İsmail Cenk Dilberoğlu, "Gerçekten çok büyük bir ceza. Fakat içimizdeki yarayı tam olarak dindirdiğini söyleyemeyiz. Burada sabahtan bu yana mağdur ailelerimizin ve çocuklarımızın yanında olarak, onların en güzel şekilde temsil edilmesini, sanığın en ağır ceza alması ve sanığa indirim sebeplerinin uygulanmaması için hukuki bir mücadele verdik." diye konuştu.
Karaman sanığını hiçbir avukat savunmak istemedi
Dilberoğlu, mahkemenin savunmalarına itibar ettiğini ve en üst sınırdan cezayı verdiğini ifade ederek, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.
"Devrimci gelenekten geldiğini söyledi"
"Duruşma salonunda, çocukların ve mağdur ailelerinin hukukunu korumaktan ziyade, vakıflar ve sivil toplum üzerinden siyaset hesabı güden, 'tecavüz siyaseti' yapmak isteyen bir takım gruplar, özellikle barolar, devrimci gelenekten geldiğini söyleyen, sanığın da bazen işine yarayacak şekilde yargılamayı uzatacak beyanlarda bulundular." diyen İsmail Cenk Dilberoğlu, şunları kaydetti:
Muharrem B. adliyeden böyle çıkarıldı
"30'a yakın baro müdahil oldu. Yargılamanın uzun sürmesinde de bunun etkisi vardı. Baroların büyük kısmı dosyayı incelemediklerini, dosyaya vakıf olmadıklarını belirterek, dosyanın genişletilmesiyle ilgili talepte bulundular. Bunun için de ek süre istediler. Dosyayı uzatmaya yönelik bir hareketti. Mahkeme itibar etmedi ve tüm talepleri reddetti. Barolar ve bu düşüncede olan sivil toplumdan müdahillik talebinde bulunan, ortak hareket eden herkesin düşüncesi, adeta 'duruşmayı sabote etmekti'. İstedikleri; bu dosya kapanmasın, mümkün olduğunca Türkiye gündeminde konuşulur olsundu. Böyle bir düşünceyle çocuklara ve ailelere ne kadar faydalı olabilirler, herkesin vicdanına bırakıyorum ama görüşleri, hareketleri, talepleri mahkeme tarafından kabul görmedi."
"Hukuki süreç başlatacağız"
Dilberoğlu, yapılanların hepsinin "manipülasyon" olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Mahkeme hızlı şekilde dosyayı karara bağladı. Amaçları, hep bu işin uzamasını ve gündemde kalmasını sağlamaktı. Mahkeme bu oyunu bozdu. Bugün itibariyle bu sapık ruhlu kişi cezasını buldu. Dosyanın en kısa sürede kesinleşmesi, cezanın infazı en önemli takip edeceğimiz gündem. Bugün kendi içimizde de değerlendireceğiz. Hukuki olmayan şeyler de yaşadık. Sivil topluma, Ensar Vakfımıza, gönüllü çalışan, hiçbir kabahati olmayan bir çok kesime ağır hakaretlerde, ithamlarda bulunuldu. 'Tecavüzcü' yaftası yapıştırıldı. Algı oluşturulmaya çalışıldı. Buna yönelik hukuki süreç başlatacağız. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Bunla ilgili hesap sorulması gerekiyorsa, fütursuz şekilde kürsülerden, canlı yayınlardan, sosyal medyadan bu konuda ağzına gelen her şeyi söyleyen, tehdit eden, hakaret eden herkes hakkında hukuki süreç başlatacağız."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Gazze çağrısı: Kalıcı ateşkes sağlanmalı
Hakan Doğukan Taşçı kimdir? ''Fırat Sarı'yı hastaneden tanıyorum'' Hakan Doğukan ifadesinde ne dedi?
Kafede şüpheli çanta paniği
Son dakika haberi: Yalovalılara kötü haber: 43 günlük su kaldı
EBRU EROĞLU KİMDİR? Teğmen Ebru Eroğlu nereli, kaç yaşında?