Dünya Çocuk Hakları Günü bugün kutlanıyor
Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1954 yılında Dünya Çocuk Hakları Günü'nü 20 Kasım'ı çocuklar için ilan etti. Birleşmiş Milletler ve tüm ülkelerde dünya çapında çocuklar arasında uluslararası birliği, farkındalığı ve çocukların refahını geliştirmek için her yıl 20 Kasım'da kutlanıyor.
20 Kasım, BM Genel Kurulu Çocuk Hakları Bildirgesini kabul ettiği 1959'daki tarih olduğu için önemli bir tarihtir. Aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni kabul ettiği tarihtir.
1990'dan beri Universal Çocuk Günü, BM Genel Kurulu'nun hem çocuk hakları konusundaki beyanı hem de sözleşmeyi kabul ettiği tarihin yıldönümünü kutlar.
Anneler ve babalar, öğretmenler, hemşireler ve doktorlar, hükümet liderleri ve sivil toplum aktivistleri, dini ve topluluk yaşlıları, şirket çalışanlarının ve medya profesyonellerinin yanı sıra gençlerin ve çocukların kendileri de Evrensel Çocuk Bayramı'nı kendi toplumları için önemli bir rol oynayabilirler. topluluklar ve milletler.
Çocuk Günü, çocuk haklarını savunmak, tanıtmak ve kutlamak, çocuklar için daha iyi bir dünya yaratacak diyaloglara ve eylemlere dönüştürmek için her birimize ilham verici bir giriş noktası sunar.
2018 YILINDA DÜNYA MAVİYE BOYANIYOR
Bu yıl dünya mavi oluyor! Her çocuğun okulda olduğu, zarar görmekten koruyabildiği ve potansiyellerini yerine getirebileceği bir dünya inşa etmeye yardım etmek için dünya çapındaki bireyleri, okulları ve şirketlerini maviye boyuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
14 yıl sonra radikal karar! Bankacılığı bıraktı yeni işine dört elle sarıldı! Yeni iş yerine pırıl pırıl bakıyor...
MEB 50 uzman yardımcısı alımı başvuruları ne zaman, şartları neler? 2025 MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI!
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM KONULARI 23 ARALIK 2024 | BUGÜN Kabine Toplantısı saat kaçta? Memur ve emekli zammı, asgari ücret...
SON DEPREMLER LİSTESİ 23 ARALIK 2024: Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? AFAD son deprem listesi! Malatya, Muğla...
İlk Türk Hava Şehidinin Hüzünlü Hikayesi! Fethiye'nin İsmi Şam'dan Geldi! Atatürk O İlçenin İsmini Değiştirdi...