DTP'li Birdal'dan Çevik Bir hakkında suç duyurusu

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, eski Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe, 1998 yılında hazırlandığı iddia edilen "andıç" belgesi.
Çevik Bir'in "suç işlemek amacıyla yasadışı silahlı örgüt kurma", "insan öldürmeye tam teşebbüse azmettirme", "suç işlemek için tahrik etme", "hakaret" ve "iftira" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.
Birdal ve Türkdoğan suç duyurusu dilekçesini Akara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Bir örneğini de "Ergenekon" soruşturması çerçevesinde dikkate alınması için İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiklerini açıkladı.
Akın Birdal, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, 1998 yılında Şemdin Sakık'a ait olduğu ileri sürülen ifadelerin, bazı gazetelerde yayımlandığını hatırlattı, "Bu ifadelerde kimi muhalif kurum ve kuruluşlar ile kişilerin hedef gösterildiğini" söyledi.
Birdal, "söz konusu ifadelerin Şemdin Sakık'a ait değil, Genelkurmay Karargahı'nca hazırlanmış bir andıç belgesi olduğunun açığa çıktığını" iddia etti.
Bu belgenin altında da o günün Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik bir'in imzası bulunduğunu ve dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak tarafından gazetelere servis yapıldığını öğrendiklerini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD Türkiye deprem risk haritası yenilendi! Deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Beykoz'da haraç için iş insanının evini kurşunladı; çatıda yakalandı
HABER... Resmi tören düzenlendi: 65 yıl sonra ABD'den Türkiye'ye iade edildi
SON DAKİKA! CHP'de Yolsuzluk Soruşturması Gölgesinde Yeni Dönem: Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Mesafeli’ Tavrı Ne Anlama Geliyor?
Meteoroloji'den 27 il için sarı kodlu uyarı! Kar ve zirai don alarmı