Diyarbakır'da yola döşenen patlayıcı imha edildi

Dicle ilçesinde yol kenarına tuzaklanan 100 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kırkpınar mevkisindeki yol kenarına tuzaklanmış 12 kilogramlık 2 mutfak tüpü içerisindeki 100 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı imha edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırılar sonucu vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarının olumsuz etkilendiği, can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması amacıyla her türlü tedbirin alındığı bildirildi.
Ankara'da iki canlı bomba operasyonda kendini patlattı
Alınan tedbirler kapsamında mayın ve el yapımı patlayıcı aramasında, Dicle ilçesi Kırkpınar mevkisinde yolun kenarına gömülü 2 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisinde 100 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı düzeneğinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, patlayıcının, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edildiği ve patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.
Açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karaköy’de ayakkabı deposunda korkutan yangın
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?