Diyanet İşleri Başkanı Hakkari'de Mehmetçik için dua etti

Hakkari'ye giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hacı Sait Camisi'ndeki sabah namazında vatandaşlarla bir araya geldi ve "Zeytin Dalı Harekatı" için Fetih suresi okudu, Mehmetçik için dua etti.
Sabah namazını kıldırdıktan sonra Mehmetçik için dua eden Erbaş, şu ifadeleri kullandı: "Yarabbi, vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin sınır ötesi harekatını ve çalışmalarını hayırlı eyle. Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah'ım. Bizi düşmanlara karşı, kafirlere, hainlere, münafıklara, fitnecilere karşı muzaffer eyle Allah'ım. Yarabbi asırlar boyunca, Çanakkale'de, Sakarya'da, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da, Malazgirt'te milli mücadeleden 15 Temmuz'a destanlar yazan ordumuza zaferler nasip eyle Allah'ım. İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harim-i ismetimizi çiğnetme."
Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Diyanet harekete geçti
Mabetlerimizin göğsüne uzanan namahrem ellere, ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Allah'ım. Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dahili ve harici fitne ve fesatlardan milletimizi memleketimizi halas eyle Allah'ım. Birliğimize, dirliğimize, vatanımıza, huzurumuza, kardeşliğimize göz diken hainlere fırsat verme Allah'ım."
Erdoğan Diyanet'i harekete geçiriyor
Vaazda şükretmenin önemine değinen Erbaş, bunun bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
Erbaş, Allah'a şükretmeyi gerektiren birçok nedenin olduğunu vurgulayarak, "O kadar çok sebep var ki hangi birisini sayalım. Şu anda benim burada konuşabiliyor olmam, sizin beni duyuyor olmanız, işitme duyularımızın olması yetmez mi saatlerce ibadet etmeye. Tatma duyumuzun olmadığını bir düşünsenize. Her yediğimizin lezzetsiz, tatsız, tuzsuz, yani tatma duyumuzu kaybettikten sonraki hali düşünsenize." diye konuştu.
Herkesin çocuklarını küçük yaşlardan itibaren namaza, abdeste yönlendirmesi gerektiğini anlatan Erbaş, "Hepimiz çocuklarımıza yalan söylemenin haram olduğuna, içki içmenin, kumar oynamanın, çeşitli yanlış davranışların, haramların ne kadar kötü olduğunu onlara öğretmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.
Erbaş, üç gündür Hakkari'de olduğunu ve birçok kesime ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getirerek, bugün de din görevlileriyle bir araya geleceklerini aktardı. Erbaş, "Tüm ilçelerimizden, köylerimizden, mezralarımızdan gelen imamlarımızla, vaizlerimizle toplantılar yapacağız. Ve daha iyi din hizmetini sizlere nasıl yapmalılar bunun birlikte müzakeresini, istişaresini yapacağız. Birbirimize dua edelim. Rabbimiz dualarınızı kabul eylesin. Birbirimize yardımcı olalım ki Allah da bize yardım etsin." sözlerine yer verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor
Son Dakika... CHP Kurultayı Sonrası Gözler Özgür Özel’de: Parti İçindeki Yeni Güç Dengesi Nasıl Şekillenecek?
BUDO'da korkutan yangın! 5 kişi hastaneye kaldırıldı