Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'den ayrılmak isteyen 16 Türk vatandaşının İstanbul'da getirildiğini açıkladı. Gazze'de şiddetli çatışmalar devam ediyor.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği askeri operasyonlar nedeniyle, 28 Türk vatandaşının Gazze'den ayrılmak için Kudüs Başkonsolosluğu'na başvurduğunu, bu kişilerden 16'sının Kudüs üzeriden İstanbul'a getirildiğini açıkladı. Bakanlık, bölgedeki vatandaşların istemeleri halinde tahliyelerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.
Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle; "İsrail'in 8 Temmuz günü Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyona başlaması üzerine Gazze Şeridi'ndeki vatandaşlarımızla tek tek temas edilerek, bölgeden ayrılmayı istemeleri halinde gerekli desteğin sağlanacağı bildirilmiştir. 28 vatandaşımız bölgeden ayrılma talebiyle Kudüs Başkonsolosluğumuza başvurmuştur. Sözkonusu vatandaşlarımız 13 Temmuz tarihinde Gazze’den ayrılmış, Erez kapısı üzerinden, 14 Temmuz’da Ürdün’e ulaşmışlardır. Vatandaşlarımızdan 16’sının bugün İstanbul’a dönüşleri sağlanmıştır. Diğer 12 vatandaşımız kendi talepleriyle Ürdün’de kalmışlardır. Vatandaşlarımıza Gazze’den Amman Havalimanı’na kadar olan yolculuklarının her aşamasında ilgili Temsilciliklerimizin görevlileri eşlik etmiştir. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, vatandaşlarımızı İstanbul'da karşılamış olup, barınma talebi olan 13 kişi için gerekli desteği vermektedir. Bu aşamada Gazze’den ayrılmayı düşünmediklerini belirten vatandaşlarımızın da ileride bölgeden ayrılmayı istemeleri ihtimali dikkate alınarak gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Öte yandan, bölgedeki güvenlik koşullarında devam ettiği gözlenen menfi gelişmeler çerçevesinde, Gazze’den ayrılmayı isteyen vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimiz (Tel: 00 972 3 524 11 01) ile Kudüs Başkonsolosluğumuz (Tel: 00 972 2 5910 555) veya 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (Tel: 00 90 312 292 29 29) ile temas etmeleri tavsiye olunur."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EN YENİ HAYIRLI RAMAZANLAR MESAJLARI 2025! Hoş geldin Ramazan temalı, uzun, kısa, resimli Ramazan mesajları ve sözleri
Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personel alımı ne zaman, şartları neler? TKGM personel alımı kadro ve kontenjan dağılımı 2025
'Yaren Leylek ve Adem Amca', 14'üncü yılda da buluştu
Korkutan Konya depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı! 'Büyük bir fay..' deyip açıkladı
Tepki çeken görüntüler! Mezar taşlarının üzerine oturup iskambil oynadılar...