DGS başvuru: Son gün ne zaman? | 2017 DGS ücretleri "ÖDEME" sayfası
DGS sınav başvuru durumunda son gün ne zaman sorusuna ÖSYM cevap verirken, 2017 DGS sınav başvuru ücretleri olarak iki yerde ödenmektedir: Bankalar ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin "ÖDEME" sayfası. Dün başvurular başladı ve kurum sınava dair kılavuzu kendi sitesinden yayımladı. Başvuru yapmadan kılavuzun okunması konusunda uyarı yapan kurum, sınav öncesi ve sınavda hangi prosedürlerin uygulanacağını açıkladı. İçeriğimizde: Sınava dair kılavuz, ücret, ücretlerin hangi bankalara yatırılacağı, sınav tarihi ve sonuçları, 15 dakika kuralı konuları bulunmaktadır.
ÖSYM AİS sayfasında dün sınav başvuruları yayınlanırken, kurumun "resmi web sayfası"nda sınavla ilgili kılavuz yayınlandı. Sınava girecek olanlar "başvuru" yapmak için aşağıdaki linke tıklarken, son başvuru tarihi ne zaman gerçekleşecek?
KILAVUZU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Başvurular 24 Mayıs'ta başlarken, son başvuru tarihi 1 Haziran 2016. Başvuru linki aşağıda yer almaktadır.
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Sınav ücreti ne kadar?
Kurum, 90 Türk Lirası olarak belirledi.
Sınav ücretleri hangi bankalara yatırılacak?
İnternet üzerinden sınav ücreti yatırılabilir mi?
Kurumun "ÖDEME" sayfasından ücretler "kredi kartı" üzerinden yatırılabilmektedir. İnternetten ücreti ödemek için TIKLAYINIZ
Sınav ne zaman olacak?
Sınav 23 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşecektir.
15 dakika kuralı sınavda uygulanacak mı?
Kurum, kendisinin yaptığı tüm sınavlarda “15 dakika kuralı”nın uygulanacağını önceden açıklamıştı.
Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Sonuçlar 29 Temmuz 2017 Salı günü açıklanacaktır. Kurum sonuçları saat “17:00”de açıklaması bekleniyor.
Önemli not: Geçen sene yapılan sınavların ardından sonuçlar uzun bir süre açıklanmamıştı. YÖK kurulu üyesi Abdullah Çavuşoğlu, Twitter adresinde silgi tozlarından ötürü sonuçların açıklanmadığını açıklamıştı.
Sınavın geçerli olaması için sınava girenler neye dikkat etmelidir?
Kurum tarafından belirlenen kurallarda açıkça şu şekide belirtilmiştir: Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın; sınava, atandığı salonda girmesi, sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması, soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi, salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.
Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek ÖSYM Yönetim Kurulu kararıyla geçersiz sayılır. Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit olmaması, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez. Sınav görevlisinin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından kamera kayıtları esas alınır. Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun’a göre işlem yapılır. Kanun’un ilgili maddesinde yer alan düzenlemeler aşağıda belirtilmiştir:
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karabük'te kartpostallık görüntü! Sarıçiçek Yaylası beyaza büründü
Ankara'da korkunç kaza! Önüne gelene çarptı
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ | Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI? Asgari ücret, Suriye’deki gelişmeler...
Kayak Merkezlerinde Yılbaşı Yoğunluğu
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlara Ameliyatta 'Mide' Şoku!