hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depozito iade sistemi için geri sayım!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Depozito iade sistemine Türkiye genelinde 1 Ocak 2025'te geçilmesi planlanıyor. 5 bin noktaya depozito iade makinesi yerleştirilecek. Cam, plastik ve metal içecek ambalajları 25 kuruşa toplanacak. Bunun için yerli depozito iade otomatları göreve hazır durumda. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Ece Altuğ ve Kameraman Ertan Ezen'in aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk mühendislerin geliştirdiği yerli depozito iade makineleri göreve hazırlandı. Depozito iade sistemi pilot bölgelerdeki uygulamanın ardından 1 Ocak 2025'te ülke geneline yayılacak. Cam, plastik ve metal içecek ambalajları 25 kuruşa toplanacak.

    ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

    Firma Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ökçün şu ifadeleri kullandı;

    “Sistem cep telefonunuzla haberleşiyor. Aynı zamanda sistem T.C. kimlik numarasınız ya da kredi kartınızla haberleşebiliyor. Sizin kim olduğunuzu biliyor ve paranızı atmış olduğunuz şişeler karşılığında elde edeceğiniz ücreti sizin hesabınıza yükleyebiliyor”

    Depozito iade makinelerinde ambalajları tanıyan doğrulama ünitesi de yerli imkanlarla üretildi. Sahteciliğin önüne geçmek için ambalajların üzerine özel mürekkeple etiketler basılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow