Cunda Adası'nda RES'e karşı mücadele

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nin dünyaca ünlü Cunda Adası'ndaki Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde rüzgar enerjisi santrali (RES) kurmak isteyen bir firmanın ısrarından vazgeçmeyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yeniden lisans alması üzerine, ada halkı mücadele başlattı.
Alibey (Cunda) Adası Kalkınma ve Koruma Derneği yöneticileri 'Tabiat Parkında Yağmaya Hayır' imza kampanyası başlattı.
Dernek yöneticileri Seyhan Bodur, İlker Çetinel, İbrahim Öztürk, Özge Toygar, Mine Karaman ve Merve Sonay adına konuşan başkan Hüseyin Ergin, şirketin tabiat parkı sınırları içinde çevresel tahribata sebep olabilecek RES kurmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.
Ergin, "Biz Cundalılar, atalarımızın yıllarca sahiplenip koruyarak bizlere bıraktığı tabiat parkımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz. Tüm yasal yolları kullanarak, bu konudaki kararlı duruşumuzu bundan önce olduğu gibi azimle sürdüreceğiz. Söz konusu firmanın, haziran ayında, halen daha neden kaynaklandığı açıklanmayan yangından etkilenen Derviş Tepe, Alibey Tepe, Çim Tepe ve Deveboynu Tepe'de rüzgar enerjisi tribünleri kurmak istemesi manidar" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kış uykusundan uyanıp köye inen ayıyı köpekler kovaladı
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yeni Hafta ile Sıcaklıklar Artıyor: İstanbul’a Yağmur Uyarısı ve Toz Taşınımı Detayı
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesinde