hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ABD'ye gidiyor!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ABDye gidiyor
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nun 79’uncusu Zirvesi için bugün ABD’ye gidiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salı günü 14. kez Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edecek Erdoğan’ın konuşmasının en önemli gündem başlığını İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları oluşturacak. Ayrıca Lübnan’a yönelik siber saldırıların ardından bölgede yükselen tansiyona, savaşın yayılma tehdidine vurgu yapacak Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirecek. Bu kapsamda Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile de ikili bir görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.

    EMİNE ERDOĞAN’DAN YOĞUN ABD PROGRAMI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gidecek olan Emine Erdoğan, yoğun temaslar gerçekleştirecek.

    Emine Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenecek “Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk” programına ev sahipliği yapacak. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenecek “Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şölen” programında lider eşleri ile bir araya gelecek. Emine Erdoğan, UNICEF Genel Merkezi’nde düzenlenecek “Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet” programına katılacak. Emine Erdoğan’ın, bu yıl BM Zirvesi kapsamındaki programlarında BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşeceği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow