Coronavirus 7 Mart: Corona Türkiye geldi mi? Son dakika açıklaması
Coronavirus salgını ile ilgili son durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tedirginlikle takip ediliyor. Coronavirus son durum 7 Mart raporuna göre ölü sayısı 3 bin 500 sınırına gelirken toplam vaka sayısı 102 bini aştı. Peki, Corona virüsü Türkiye’ye bulaştı mı? İşte, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama…
Coronavirus salgını 7 Mart Cumartesi günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yakından takip ediliyor. Fransa’da bir Türk Coronavirus nedeniyle hayatını kaybetti. Öte yandan ölü sayısı dünya genelinde 3 bin 500 sınırına kadar gelirken vaka sayısı 102 bini aştı. Öte yandan virüsün Türkiye’ye bulaştığı iddiaları ise sosyal medyada en çok konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Peki, Corona virüsü Türkiye’ye geldi mi? İşte, Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ve virüs salgınında son durum…
CORONA VİRÜSÜ TÜRKİYE’YE GELDİ Mİ?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Hastanesindeki tanının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) değil "Human Koronavirüs NL63" olduğunu bildirdi.
İşte Koca’nın açıklaması:
Yedikule Hastanesi’nde konulan tanı Yeni Koronavirüs (COVID-19) değil, Human Koronavirüs NL63 tanısıdır. Virüs ailesinin çok eskiden beri iyi bilinen bir tipidir. Yol açtığı rahatsızlık basit soğuk algınlığıdır. Hastamıza acil şifalar diliyoruz. Mücadelemiz, virüsün yeni tipiyle.
CORONAVIRUS NEDENİYLE BİR TÜRK HAYATINI KAYBETTİ
Fransa'nın Soissons kentinde yaşayan 64 yaşındaki Halil Bıçkı Corona Virüs nedeniyle hayatını kaybetti.
Halil Bıçkı'nın emekli olduğu ve aslen Mersin Mut'lu olduğu öğrenildi. Mut ilçesinde hastane ve okul yapımlarında yardımcı olduğu öğrenildi.
Öte yandan, Fransız yetkililerin Halil Bıçkı'nın cenazesini aileye vermediği ve tetkiklerin devam edeceği açıklandı.
ÇİNLİ BİLİM ADAMLARI KORKUTTU: MUTASYONA UĞRADI
Çinli bilim insanları, toplanan 103 örnekte virüsün genetik yapısının değişimi konusunda çalışma yürütmüş, "National Science Review" dergisinde yayımlanan çalışmada alınan Kovid-19 örneklerin 101'inde, virüsün iki farklı alt versiyonu tespit edildiği kaydedillmişti.
Farklı özellikler gösteren Kovid-19 mutasyonlarının biri "S-cov" ve diğeri "L-cov" olarak tanımlanırken, S-cov'un, yarasalarla bağlantılı olan koronavirüs tipine yakın ve bulaşıcılık özelliğinin daha düşük olduğu, L-cov’un ise bulaşıcılığının daha yüksek ve insanların solunum yoluna daha zararlı olduğu belirtilmişti.
Vuhan’dan Virüs Bilimi Uzmanı Yang Cangçiu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kovid-19’un söz konusu mutasyonlarının çevre şartları veya virüsün bulaştığı kişiden dolayı ortaya çıktığının muhtemel olduğunu, bunun da virüsün birden fazla kaynağının bulunduğu anlamına geldiğini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
RAMAZAN AYI NE ZAMAN? Hangi ayda oruç tutulacak, Ramazan Bayramı ne zaman? 2025 dini bayramlar takvimi
Bursa İznik'te Tüyler Ürperten Cinayet: Mehmet Karabıyık'ın Katili Arkadaşı Çıktı!
Dondurucu Soğuklar Doğu Anadolu'yu Esir Aldı
Ehliyet sınavında kopya girişimine suçüstü
Hakkari'de Sokak Köpeklerinin Saldırısında Hayatını Kaybeden Eslem'in Babasından Yürek Yakan Sözler