Cinsel istismar davasında psikolog raporu: ''Sokaklar çocuklar için güvenli değil''

Diyarbakır'da 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan İ.Ş.'ye indirim uygulanmadan 15 yıl hapis cezası veren mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi psikologu Mahmut Pakdemir'in raporunda sokakların artık çocuklar için güvenli yerler olmadığı vurgulandı.
Diyarbakır'da 8 yaşındaki kız çocuğu S.A.'yı sokaktan kaçırarak bir kulubeye götürüp cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 25 yaşındaki İ.G. ''çocuğun nitelikli cinsel istismarına teşebbüs'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' ve ''çocuklara müstehcen yayınları izletme'' suçlarından toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa indirim uygulamadan hapis cezası veren Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.
Kızına 7 yıl boyunca tecavüz etti
Taciz ediliyorum dedi, başka okula tayini çıktı!
Güvenlik birimleri daha fazla önlem almalı
Gerekçeli kararda olayı ayrıntıları ile açıklayan mahkeme, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi'nde görevli Psikolog Mahmut Pakdemir'in raporuna da yer verdi. Raporunda son günlerde artan çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarına dikkat çeken Pakdemir, şöyle dedi:
"Son zamanlarda dışarı çıkan çocuklara karşı gelişitrilen cinsel istismar olaylarının arttığı, sokakların artık çocuklar için güvenli olmadığı gözlemlenmektedir. Sokaklar konusunda güvenlik birimlerinin daha fazla önlem alması gerektiği söylenebilir. Ayrıca ailelere çocukların hangi durumlarda cinsel istismara maruz kalabileceği ve çocuğun kendisine cinsel istismardan korunma yollarını öğrenmesi için eğitim verilmesi gerekir."
Gerekçeli kararda sanık tarafından suçlamaların reddedildiğini belirten mahkeme, mağdurun 'kayıp' olarak arandığı sırada sanık ile birlikte bulunduğunu kaydetti. Mağdurun elbiseleri üzerinde şüpheliye ait sperm örneklerinin tespit edildiği kaydedilen kararda, İ.Ş.'nin suçtan kurtulmaya yönelik ifadelerine itibar edilmediği kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Taksim’de Gece Kulübüne Kurşun Yağmuru: İkiz Kardeşlerden İntikam Saldırısı!
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor
SON DAKİKA: Pendik’te bir binanın balkonu çöktü!