hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | CHP'nin simgesi ''6 OK'' ile ilgili tartışma yaratan çıkış!

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Altı Ok logosunu renklendireceklerini söyledi. Devletçilik ilkesinin okunu mor ve yeşile boyayacaklarını vurguladı ve bunun için tüzük kurultayını işaret etti. Bu açıklamanın ardından logo değişikliği çok tartışıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Devletçilik okunun yarısını yeşile, yarısını mora boyayacağız."

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk'ün ilkelerini sembolize eden ve aynı zamanda CHP logosu olan Altı Ok'a renk katacaklarını söyledi. Devletçilik ilkesinin okununu, kadın mücadelesini temsil eden "mor" renk ve "çevre duyarlılığını" ifade eden "yeşil" renk ile boyayacaklarını belirtti.

    "Eşit temsili bu devlete, bu ülkeye biz getireceğiz."

    Özel, bu yenilik için tüzük kurultayını işaret etti;

     "Umudum odur ki CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, program kurultayına katacağımız çevreci ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın-erkek eşitliğine olan net tutumumuzla devleti nasıl yöneteceğimizi anlatırken, yarısını yeşile, yarısını mora boyayacağız." dedi.

    DEM Parti eleştirileri sonrası "değişmeyecek" çıkışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gün içerisinde Özel'in logo değişikliği açıklamalarına, sosyal medyada DEM Parti logo renkleri hatırlatılarak çok tepki geldi. Bunun üzerine Parti Sözcüsü Deniz Yücel, logonun görüntüsünde bir değişikliğin olmayacağını duyurdu.

    Tüzük kurultayının tarihi de Parti Meclisi toplantısıyla netleştirildi. 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oybirliği ile kurultay kararı alındı. Özel’in, Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen eğitim sendikalarıyla buluşmasında da gündeminde tüzük vardı;

    "Bir iktidar programı olacağını CHP’nin yeni programı için program kurultayı için somut hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow