hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray'da 'acil durum' toplantısı

    Ortadoğu'da artan gerilim tüm dünyayı etkilerken, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibi ile bir toplantı gerçekleşiyor. Yapılan açıklamada, ABD'nin bölgedeki gerilimi azaltmayı amaçladığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'un açıklamaları şöyle:

    Şu an Beyaz Saray'ın güney bahçesindeyiz. Buraya gelmesini bekliyoruz helikopteriyle. Oval Ofise gidebilir, Durum Odası'na geçebilir onu aktaracağız. Dün akşam saatlerinde bir mesaj verir gibi İran'a Beyaz Saray 21.15'te acil durum ekibini toplayarak Orta Doğu'daki gelişmeleri konuşacaklar dedi. İran'ın saldırı yapmasını önlemeye çalışıyoruz dediler. ABD günlerdir İsrail bu suikasti gerçekleştirdikten sonra aman İran saldırmasın moduna geçti. Bugün Dışişleri Bakanı Fidan da aynı şeyi söyledi. Bakan Fidan 'İsrail bir şey yapıyor, ABD'liler bize geliyor aman engelleyin diyorlar. Bunun ipini sağlam tutun' dedi.

    Beyaz Saray yetkilisine göre, ABD bölgedeki gerilimi azaltmayı amaçlıyor

    CBS televizyonunda yayımlanan "Face the Nation" programında konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jonathan Finer, ABD'nin, Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları ve gemiler göndermek gibi hamlelerle bölgedeki gerilimi azaltmayı amaçladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finer, "Gazze'deki çatışmanın başka yerlere sıçramasını ve yayılmasını önlemeye çalışıyoruz. Bu bizim stratejik hedefimiz." ifadelerini kullandı.

    ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğine olan desteğini artırmak için bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler göndereceklerini bildirmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow