Büyükelçiler Konferansının 9'uncusu 8-14 Ocak'ta Ankara'da

Dışişleri Bakanlığının bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceği Büyükelçiler Konferansı 8-14 Ocak'ta Ankara'da yapılacak ve terörle mücadele ele alınacak.
Dışişleri Bakanlığının yurt dışı ve merkez teşkilatlarındaki büyükelçilerin katılımıyla bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceği Büyükelçiler Konferansı, 8-14 Ocak'ta Ankara'da yapılacak.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2008'den bu yana düzenlenen konferansın bu yılki temasının "2023'e Doğru: Milli Değerler ve Küresel Hedefler" olarak belirlendiği kaydedildi.
Türk dış politikasını ilgilendiren olayların tecrübeler ışığında gözden geçirileceği konferansta, güncel sınama ve fırsatlar görüşülerek gelecek döneme dair öncelikler değerlendirilecek.
Konferans kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ziyaret edilerek talimatları alınacak, yapılacak oturumlarda başbakan yardımcıları ve bakanlar büyükelçilere hitap edecek, iş dünyasının temsilcileriyle istişarelerde bulunulacak.
Büyükelçiler, milletin iradesiyle yenilgiye uğratılan 15 Temmuz hain darbe girişimine hedef olan Gazi Meclisini de ziyaret edecek.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan: "Saldırı riski arttı, herkes tetikte olmalı"
Terörle mücadele ele alınacak
Konferansa AB Dönem Başkanı Malta'nın Dışişleri Bakanı George Vella'nın yanı sıra Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Tunus Dışişleri Bakanı Khemaies Jhinaoui, Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ve Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Lacy Swing katılacak.
Terörle mücadele, konferansın odak konularından biri olacak. Konferans kapsamında düzenlenecek "Bilgi Ekonomisi ve Diplomasi" konulu panelde Türkiye'de ileri teknoloji üretimine dış politikanın katkıları bağlamında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.
"2023’e Doğru Küresel Eğilimler" panelinde ise uzman katılımcılarla birlikte önümüzdeki dönemi şekillendirmesi beklenen jeopolitik, siyasi ve ekonomik dinamikler mercek altına alınacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Taksim’de Gece Kulübüne Kurşun Yağmuru: İkiz Kardeşlerden İntikam Saldırısı!
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor
SON DAKİKA: Pendik’te bir binanın balkonu çöktü!