Bülent Arınç'tan flaş açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışına katıldı. Arınç burada 4 eski bakanla ilgili soruya yanıt verdi.
Arınç ''4 eski bakanla ilgili rapor oylanmış ama Yüce Divan’a gitme konusunda karar çıkmamıştır. Tekrar Meclis'e gelmesi mümkün olabilir mi? Böyle olabildiğini gördüm evet, dosyaların yeniden açıldığını gördüm'' dedi.
AK Parti'den "Seçim Sonuç Analiz Kitapçığı"
İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:
Bu günlerde çıkan bütün haberlerin doğrudan ve gerçeklere uygun olmadığını söylemek istiyorum. Bunlar basında paylaşılan bir kısım haberlerdir, manipülatif haberlerdir. Hiçbir partinin genel başkanı ve yetkili karar mercii tarafından açıklanmadıkça hükümet kurma çalışmaları konusunda bir beyana itibar etmemek gerekir.
Benim kırmızı çizgim şudur, şundan daha aşağısını kabul etmem anlayışı veya bazı partilerin kapıyı kapalı tutmak anlayışı doğru bir anlayış değildir. Kendine güvenen hiçbir siyasetçi böyle yola çıkmaz.
Elbette hükümet kurulamadığı takdirde erken seçime gitmek de anayasal bir kurumdur ama öncelikle hükümet kurma imkanlarının araştırılması ve acil yapılacak işlemle birlikte bir taraftan
ekonomi, bir taraftan dış politika, bir taraftan Türkiye'yle ilgili bütün hususlarda güçlü bir hükümetin bir an önce karar alma noktasına gelmesi acildir. Buna ilişkin çaba gösterilmesi gerekir
4 eski bakanla ilgili rapor oylanmış ama Yüce Divan’a gitme konusunda karar çıkmamıştır. Tekrar Meclis'e gelmesi mümkün olabilir mi? Anayasa hukukçularından bazıları tekrar soruşturma açılamadığını bazıları ise açılabileceğini düşünüyor. 1995'ten beri parlamentodayım. Böyle olabildiğini gördüm evet, dosyaların yeniden açıldığını gördüm. Doğrudur, yanlıştır ama örneği vardır.
Meclis soruşturma komisyonu kurulsa veya yeniden yüce divana gitse diye bir parti başkanının söz söylemeye hakkı yoktur. Bir parti grubunun 'biz bu konuda karar aldık, 4 eski bakan hakkında yeniden soruşturma komisyonu açacağız, bunu da diğer partilere bin öneri olarak götürüyoruz' demesi anayasayı çiğnemektir. Çünkü anayasanın amir hükümleri içerisinde 'meclis soruşturması açılması konusunda hiçbir parti grubunda karar alınamaz, konuşulamaz' diye hüküm vardır. Sadece milletvekilleri böyle bir komisyonun açılması ve sonuçlanması konusunda vicdanlarına ve hukuka uygun hareket eder. Hiçbir parti karar alamaz, bu karar doğrultusunda işlem yapamaz, yaparsa bu anayasayı çiğnemek anlamına gelir. Bugünden sayın genel başkanlara hatırlatmak istiyorum ki bu konuyu ağızlarına alıp da parti kararı veya gruplarını bağlayıcı bir karar olarak ileri sürmesinler. Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir ve mahcup olurlar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ... Bölge bölge yeni uyarı: Sıcaklıklar 9 derece düşecek!
İstanbul'da öldürülen küçük Şirin Elmas Hanilci gözyaşlarıyla defnedildi
SON DAKİKA! Fenerbahçe tribün liderlerinden Cem Gölbaşı gözaltına alındı
On yıllar geçse de cevapsız sorular var! Toryum ve nükleer enerji üzerine çalışıyordu! Düşen uçakta o profesör de vardı! Eşi diyor ki...
'Asrın Felaketi'nin ürküten yüzü: Resmen yer yarıldı!