Bugün cuma namazı kaçta? Cuma saati ne zaman, İstanbul’da cuma vakti, öğle ezanı saat kaçta? 13 Kasım Cuma namaz saatleri
İl il cuma saati 13 Kasım 2020 Cuma günü Cuma namazı ibadetini yerine getirecek kişiler tarafından araştırılıyor. Cuma vakti camilere akın edecek binlerce kişi “Cuma namazı kaçta?” sorusunun yanıtı için Diyanet’e yöneliyor. Peki, İstanbul Cuma namazı saat kaçta, bugün cuma vakti ne zaman?
13 Kasım 2020 Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılmıştı. Namaz kılmak üzere camilere gidecek binlerce kişi hangi ilde namazın saat kaçta kılınacağını araştırmayı sürdürüyor. İşte bazı illere ait namaz vakitleri ve sorgulama yapmak isteyenler için diğer illere ait ezan saatleri…
CUMA NAMAZI KAÇTA, CUMA VAKTİ NE ZAMAN?
İSTANBUL CUMA SAATİ 12:53
ANKARA CUMA SAATİ 12:38
İZMİR CUMA SAATİ 13:01
ESKİŞEHİR CUMA SAATİ 12:47
GAZİANTEP CUMA SAATİ 12:20
ADANA CUMA SAATİ 12:28
BURSA CUMA SAATİ 12:53
ANTALYA CUMA SAATİ 12:47
TÜM İLLERİN CUMA SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…
HUTBEYE YETİŞEMEYEN KİŞİLERİN NAMAZI GEÇERLİ Mİ?
Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rekâtına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekât daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 63).
CUMA NAMAZININ ÖNEMİ NEDİR?
Cuma günü, Müslümanlar için haftalık toplu ibadet günüdür. Şartlarını taşıyan Müslümanların bu günde bir araya gelerek Cuma namazı kılmaları farzdır. Cuma namazı, Kur’ân-ı Kerîm’de isim verilerek emredilen tek namazdır. Yüce Rabbimiz, Cuma suresi 9. âyetinde şöyle buyurmaktadır: “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alım-satımı bırakın. Bilseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.”
Bu âyet-i kerîme, Cuma vaktinin, Cuma namazı kendilerine farz olanlar için ibadet zamanı olduğunu; Allah’ı anmaktan alıkoyan bütün dünya meşguliyetinden uzak durulması gerektiğini işaret etmektedir. Mü’minler bu çağrıya uyarak her türlü dünyevi meşgaleyi bir tarafa bırakıp Cuma namazına koşarlar. Hayatlarına yön verecek nasihatleri dinlerler. Birlik ve beraberlik içerisinde Yüce Mevlâ‘dan af ve rahmet dilerler. Mazeretleri olmadan Cuma namazına gitmemeyi ise manevî bakımdan büyük bir kayıp olarak görürler… Yüce Allah’ın engin rahmet ve lütfundan istifade etmeyi asla ihmal etmezler.
CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ…
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2024: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
2024/2 MERKEZİ ATAMA KILAVUZU: KPSS 2024/2 merkezi atama başvuru tarihleri ne zaman?
TDK anketi paylaştı: 2024 yılının kelimesi için oylama başladı! İşte detaylar...
SON DAKİKA! MİT'ten Suriye Kamışlı'da Operasyon: PKK'nın Sözde Sorumlusu Etkisiz...
SON DAKİKA... Dilan Polat ve Ablası Sıla Doğu İçin 1 Yıl Hapis Cezası Talebi! İşte Detaylar