hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Bize katırlar silah yüklü dediler ama...'

    Bize katırlar silah yüklü dediler ama...
    expand

    Uluderelilerle görüşen Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, "Bize ‘katırlar silah yüklü’ duyumu geldi. Kontrol ettik ama silah yoktu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Irak sınırında 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldüğü Uludere katliamında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, yakınlarını kaybeden ailelere, “Bize katırlar silah yüklü duyumu geldi. Olaydan sonra askerleri ben gönderdim kontrol için, katırlarda silah yoktu. Duyumun yalan olduğunu anladık” dedi. Özkan, olayın meydana geldiği 28 Aralık 2011 tarihli 17.00-21.00 saatleri arasındaki Heron görüntülerinin hâlâ Genelkurmay tarafından incelendiğini ve olayın üç ay içinde çözüleceğini söyledi.


    Taraf'ın haberine göre Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 34 kişinin öldürüldüğü olaydan sonra yakınlarını kaybeden aileler ile yemekte biraraya geldi. Valilik Konutu’ndaki yemeğe katılan aileler, bombalı saldırıyla ilgili cevap alamadıkları soruları Vali Özkan’a yöneltti. Yemeğin ardından Taraf ’a konuşan Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, valinin olaya ilişkin önemli değerlendirmeler yaptığını söyledi. Hükümetin vereceği belirtilen tazminatı gündeme bile getirmediklerini çünkü kendilerinin para değil adalet istediklerini aktaran Encü’ye göre Vali Özkan’a en çok “Bu olay hâlâ neden aydınlatılmıyor” sorusu yöneltildi.

    Alay’dan üste kadar gidiyorsa uzar Valinin kendilerini kabul etmesinin ve içtenlikle yaklaşmasının sevindirici olduğunu belirten Encü’nün aktardıklarına göre, Özkan’a yöneltilen sorular ve verdiği yanıtlar şöyle: Köylüler: 28 aralıkta yaşanan olay neden hala aydınlatılmadı? Vali Özkan: Bu olay sandığınız kadar küçük bir olay değil ki hemen ortaya çıksın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow