hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçika'daki şiddet olayları! Güvenlik kaynaklarından açıklama

    Belçikadaki şiddet olayları Güvenlik kaynaklarından açıklama
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Belçika’da yaşanan şiddet olaylarının detaylarıyla ilgili güvenlik kaynaklarından bir açıklama yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklama şu şekilde;

    Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ilçesinde 24 Mart 2024 Pazar günü Nevruz kutlamaları sonrasında Türk ve Kürt gruplar arasında dünya basınında da yer bulan bir arbede yaşandı.

    Aralarında Suriyelilerin de olduğu bir grup Nevruz kutlamalarından dönerken, provokasyon amaçlı geçtikleri Türk mahallesinde terör örgütü PKK ve örgüt elebaşı Abdullah ÖCALAN bayraklarını açtı. Konvoya tepki gösteren Türk asıllı bir kişiye PKK/KCK sempatizanları saldırdı.

    Saldırıya mahallede yaşayan diğer Türklerin karşılık vermesi ile olay büyüdü, başka mahallelere yayıldı. Belçika polisi olaylara TOMA’larla müdahale etti. Diğer mahallelere yayılan gruplar polis helikopterleri ile takip edildi. Ancak, olayların önüne geçmek kolay olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belçikadaki şiddet olayları Güvenlik kaynaklarından açıklama

    Sosyal Medyadan Eylem Çağrısı

    Örgüt sosyal medya üzerinden manipülatif haberler yayarak olayların daha da büyümesine neden oldu. Üstelik olayların Belçika sınırlarını aşmasını da sağladılar.

    Başta Fransa, Almanya, Hollanda ve Avusturya olmak üzere civar ülkelerden örgüte müzahir kişiler Belçika’ya akın etti. Terör örgütü PKK/KCK üyelerinin Avrupa ülkelerinde bu kadar hızlı bir araya gelmesi, mobilize olma potansiyellerini de ortaya koydu.

    Belçika’daki Olayların Başlamasında PKK/KCK İzi

    Belçika’da meydana gelen bu olayları başlatan kişi Suriye kökenli PKK/KCK müzahiri Mohammed Alkhalil. Suriyeli Alkhalil Belçika/Tessenderlo’da yaşıyor. Belçika’daki fitili ilk ateşleyen PKK/KCK’lı.

    Eylemlerin bir mahalleden çıkıp, daha geniş bir alana yayılmasında etkili olan kişi ise PKK/KCK Belçika sözde sorumlusu Şahan Kod Osman Pınar. Pınar, eylemlere Almanya’dan gençlik mensuplarının takviye getirilmesinde emri veren kişi.

    Belçikadaki şiddet olayları Güvenlik kaynaklarından açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olaylarda yönlendirici konumda olan diğer isimler ise; Belçika/Anvers PKK/KCK sözde sorumlusu Azat Kod Veysi Akbaş, Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) Anvers sözde sorumlusu Şirvan Rojhilat Kod Mahdı Sadeghi, Liege sözde Sorumlusu ve Belçika/Verviers Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) yöneticisi Yado Geveri kod Şefket Öztunç.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow