hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli girişimcilerin eğitimine devam

    Suriyeli girişimcilerin eğitimine devam
    expand

    Üç ayda yaklaşık bin Suriyeli girişimciyi Türkiye ekonomisine aktif katkı sağlamak amacıyla eğiten pilot programın 2017'de de devam etmesi öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriyelilerin ekonomiye aktif katılımını sağlamak amacıyla geçen yıl pilot uygulaması başlatılan İMECE Programı kapsamında üç ayda bin civarında Suriyeli girişimci adayına eğitim verildi.

    Habitat Derneğinden yapılan açıklamaya göre, dernek ile Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğiyle geçen yıl pilot uygulaması başlatılan eğitim programı 14 ilde uygulandı ve 3 ay sürdü.

    Program kapsamında Türk girişimci adaylarına da eğitim verilirken, toplamda 94 iş fikri ortaya çıktı ve Arapça konuşan 22 eğitmen yetiştirildi.

    Suriyelilerin en çok göç ettiği illerde verilen eğitimlere en çok katılım Kayseri ve Mersin'de oldu. Adıyaman'da yer alan, 10 binden fazla Suriyeli sığınmacının yaşadığı kampta da girişimcilik eğitimleri verildi.

    Program 2017'de de devam edecek

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral, bu yıl da sürdürülecek program çerçevesinde, eğitimlerin kapsamının genişleyeceğini ve yeniliklerin olacağını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl İMECE eğitimlerini 80 saatlik yoğunlaştırılmış bir programa çevireceklerini ve mentörlük sistemini devreye sokacaklarını aktaran Saral, yüksek potansiyelli girişimcileri yatırımcılarla biraraya getirecekleri bilgisini verdi.

    Saral, verilen eğitimlerde toplamda 94 iş fikrinin ortaya çıktığını kaydederek, "Eğitimini tamamlayan Suriyeli sığınmacılara desteğimiz sürecek. Onlar için bir yarışma açacağız. Bu yarışmayı kazanan 20 takıma sektör uzmanları özel danışmanlık verecek. Buna hızlandırıcı eğitim diyoruz. Ayrıca Suriyeli ve Türk girişimcilerin finansal ihtiyaçlarını analiz ediyoruz. Araştırma sonucunda her iki tarafa da finansal ne gibi destekler sağlanabileceğine karar verilecek." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow