hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

    Bakan Fidandan diplomasi trafiği
    expand
    KAYNAKİHA

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın diplomasi trafiği hız kesmeden devam ediyor. Kanada Dışişleri Bakanı Mélanie Joly’yi ağırlayan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefonda görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ankara’da, Kanada Dışişleri Bakanı Mélanie Joly’yi ağırladı.

    Bakan Fidandan diplomasi trafiği

    BLINKEN İLE TELEFON DİPLOMASİSİ

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Blinken ve Fidan’ın, Gazze Şeridi’ndeki esirlerin serbest bırakılmasını da sağlayacak acil bir ateşkesin sağlanmasına yönelik çabaları ele aldıkları aktarıldı.

    Bakanların, bölgede kalıcı ve sürekli bir barışın sağlanmasına yönelik devam eden çabaları da ele aldıkları aktarılan açıklamada, "Bakan Blinken, Orta Doğu'da çatışmaların tırmanmasından kaçınmanın ve Gazze'ye insani yardımların daha fazla ulaştırılmasını sağlamanın önemini vurguladı” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KATAR'LA GAZZE DİPLOMASİSİ

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede, Hamas ve İsrail arasında devam eden ateşkes müzakerelerindeki son durum ele alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow