hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Cevdet Yılmaz: "Meclisin bir saati 600 bin liralık maliyet"

    Bakan Cevdet Yılmaz: Meclisin bir saati 600 bin liralık maliyet
    expand
    KAYNAKAA

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin muhalefete verilen konuşma süreleri gibi nedenlerle "hızlı karar alınmasına engel" oluşturduğunu belirterek değiştirmek istediği iç tüzükle ilgili tartışmaya ilginç bir yaklaşımla değindi. Bakan Yılmaz, "Meclisimizin bir saat çalışması aşağı yukarı 600 bin liralık bir maliyet. İç tüzük konusunu mutlaka ele almalıyız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Kalkınma Bakanlığı, TÜİK, GAP, DAP, KOP, DOKAP bölge kalkınma idaresi başkanlıklarının bütçeleri üzerindeki konuşmada, eskiden Devlet Planlama Teşkilatı'nın yaptıklarının daha fazlasını çeşitlendirerek yaptıklarını anlattı.

    Orman Bakanından "Cerattepe'den 'kuş uçmaz" açıklaması

    Adalet Bakanı: "Cumhurbaşkanının demokratik hakkı"

    Yılmaz, 1 Kasım seçimleriyle ciddi anlamda siyasi belirsizliğin azaldığını, ekonominin de bu anlamda çok daha uygun bir ortama kavuştuğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

    "Bu siyasi istikrarı reformlarımızla birleştirdiğimiz zaman, yapısal reformlarla birleştirdiğimiz zaman, Türkiye dünyada pozitif ayrışabilme imkanına sahip ender ülkelerden biri olacaktır. Dünyada krizin olduğu dönemler, yakınsama dediğimiz, gelişmiş ülkelerle farkı kapatma anlamında da bir fırsat oluşturmaktadır. Herkesin kötü olduğu bir ortamda siz nispi olarak iyi olursanız aradaki farkı kapatırsınız. Dolayısıyla bu dönem Türkiye'nin farkı kapatması için ciddi bir imkan sunuyor. Bu imkanı yapısal reformlarla mutlaka değerlendirmek durumundayız. Bu çerçevede de 4 başlığın ben öne çıktığını düşünüyorum. Bir tanesi AB. AB, ilgili bütün siyasi partilerimiz aslında iş birliğiyle güç birliğiyle hızlı adımlar atmak durumundayız. İkincisi yatırım, iş ortamına ilişkin reformlarımız; burada da yine Meclisimizin desteğine ihtiyacımız var. Üçüncüsü yeni anayasa; demokratik standartlarımızın oturduğu, gerçekten çok daha ileri demokratik bir ülke haline gelmemizi sağlayan anayasamız, ekonomik geleceğimiz bakımından da son derece önemli, kritik bir husustur. Dördüncüsü de bu Meclisimizi ilgilendiren bir husus; iç tüzük. Otururken kabaca bir hesap yaptım, Meclisimizin bir saat çalışması aşağı yukarı 600 bin liralık bir maliyet. Hep birlikte, bütün siyasi partilerle iç tüzük konusunu da mutlaka ele almalıyız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow