Bakan açıkladı: Teğmen ihtiyacımız asteğmenlerden karşılanacak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Harp Okulları'nın kapanması sonrası oluşacak teğmen boşluğunun asteğmenlerden karşılanacağını açıkladı.
Işık, Ankara’da gazetecilerle sohbetinde TSK’nın komuta yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname’ye yönelik eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Harp Okulları'nın kapanması sonrası teğmen ihtiyacının asteğmenlerle giderileceğini açıklayan Işık, "Asteğmenlikten tezkere bırakma var. Bu sene teğmen ihtiyacını karşılayabilmek için çok daha yoğun uygulayabiliriz. Ayrıca, sözleşmeli teğmen noktasında sivil kaynaktan temin edeceğiz. Bu yıl Milli Savunma Üniversitesi’ne yeni öğrenci almayacağız. Çünkü yapıyı değiştirmeyi planlıyoruz. En az bir yıla ihtiyacımız var. Üniversitedeki müfredatı hazırlarken demokrasiye bağlılık ile askeri gereklilikler esas olacak. Yönetim sivillerin, yurt savunması da askerin işidir. Sen yurt savunmasına odaklan. Hava Kuvvetleri’nde çok zaruri durumlarda yetecek sayıda pilotumuz var. Hava Kuvvetleri çalışma yaptı, daha önceden emekli olmuş, dönmek isteyenler var. Teknik çalışmayı Hava Kuvvetleri yapacak" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Genç paramediğin ölüme giden yoldaki son görüntüleri ortaya çıktı
Beyin ameliyatını yapan doktoru bıçakladı! Akıllara durgunluk veren savunma: Bana yapay zeka yerleştirdi
Dün akşam fırtına etkili olmuştu: İskenderun'da bugün deniz çekildi!
Patara'nın simgesi kent kapısından yüzyıllar sonra yeniden su akacak
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Sevgiliye, Eşe, Arkadaşa, Kız Çocuğa Göndermelik En Güzel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajlar