hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Bahçeli "Bana Allah yeter" yazılı o yüzükle mesaj mı verdi? İşte perde arkası...

    KAYNAKCNN TÜRK

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısı sonrası paylaştığı yüzük fotoğrafı gündem oldu. Göktürk Türkçesi ile "Bana Allah yeter" yazan yüzükle MHP lideri ne mesaj vermek istedi? Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştükten sonra Külliye'de de öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi ve kızlarını kabul etti. MHP'nin o görüşmeye ilişkin yaklaşımı ne oldu? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, MHP kulislerinin nabzını tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dicle Canova'nın MHP kulislerinden edindiği bilgiler şöyle:

    "BANA ALLAH YETER" BİRİLERİNE MESAJ MI?

    "Bana Allah yeter" mesajlı yüzüğünün fotoğrafını paylaşması üzerine "Ne mesaj vermek istiyor?" soruları da yine gündeme geldi, farklı yorumlar yapıldı. MHP'li kurmaylara sordum. Dediler ki "Masum bir yüzük bu. Genel Başkan'ın yüzük ve rozet merakı var. Bunları anlamlandırır, çoğunu kendi çizer, ustalarına yaptırır. Bu yüzük de kendi tasarımı ve yeni yaptırdı ve yenilerini yaptırdığı zaman da önemsediği günlerde yani grup toplantısında veya bir basın toplantısında veya katıldığı bir özel törende takar. Bu da onlardan biriydi hepsi bu."

    SON DAKİKA HABERİ: Bahçeli Bana Allah yeter yazılı o yüzükle mesaj mı verdi İşte perde arkası...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Cumhur İttifakı'nda sorun var, araları bozuldu gibi anlamlar çıkarmak çok komik" diyen MHP'li kaynaklar, "Cumhur İttifakı ile bu yüzükteki mesajı bağdaştırıp olumsuz anlam çıkarılmasının aksine tam tersi Cumhurbaşkanı ile Sayın Bahçeli'nin ilişkileri son derece olumlu" vurgusu yaptı. "Kaldı ki Sayın Genel Başkan yüzük mesajı ile mi Cumhurbaşkanı'na ulaşacak? Açar söyler veya basın açıklaması yapar. Genel Başkan'ın hiçbir zaman böyle bir mesaj verme tutumu olmamıştır. Müzik ya da yüzükle kendisi bir mesaj göndermez" dendi.

    MHP AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞMEYE NE DİYOR?

    Cumhurbaşkanı'nın öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi ve kızları ile görüşmesi için MHP'li kaynaklar, "MHP açısından rahatsızlık verici bir durum yok. Sayın Erdoğan bu devletin başı, istediği ile görüşür. Görüşmenin içeriğini bilmiyoruz ama bizim açımızdan da mahsuru yok. Bundan dolayı bizde tepki oluşmaz" mesajını verdi.

    "Cumhurbaşkanı'nın temasları üzerinden MHP'yi vurma çabaları var" deniyor ve "MHP ile alakası olmayan bir cinayet davası ısrarla konu ediliyor. 'Hakim savcı yerine geçenler var amaç ne?' diye soruluyor ve konu yargıda. Devlet Bahçeli de kimin elinde ne varsa hodri meydan açıklamasını yapmıştı" diye hatırlatılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Bahçeli Bana Allah yeter yazılı o yüzükle mesaj mı verdi İşte perde arkası...

    MHP'li kaynaklar, "Cumhurbaşkanı'nın yaptığı her görüşmeden sonra MHP'nin konumu sorgulanıyor. Bu görüşmelerin iç yüzü bizi ilgilendirmez. Cumhurbaşkanı istediği gibi görüşmelerini yapar" mesajını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow