Avukata 1 yıl dava yasağı!
Ergenekon soruşturması kapsamında Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davada, avukat Nusret Senem'in Ergenekon Davası'nın sanığı olması nedeniyle avukat olarak bu davaya girmesi bir yıl süreyle yasaklandı.
Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 3. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan vekili Mehmet Bedri Gültekin, İP İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü hazır bulundu. Ayrıca tutuksuz sanıklardan Zafer Şen, Özlem Usta ve Ertuğrul Orta da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Ergenekon Davası'nın tutuksuz sanığı Nusret Senem'in, avukat sıfatıyla duruşmaya katıldığını belirtti.
Savcı Dalkuş: "Duruşmalardan yasaklanma kararı verilsin"
Duruşma savcısı Murat Dalkuş, sanık Mehmet Bedri Gültekin'in avukatı sıfatıyla duruşmaya katılan Nusret Senem'in Ergenekon Davası'nda sanık olarak yargılandığını ve bu davanın Ergenekon Davası ile birleştirme talebiyle açıldığını hatırlattı. Savcı Dalkuş her iki dava arasında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğunu belirterek, Nusret Senem'in avukat olarak dosyadan yasaklama kararı verilmesini talep etti.
Avukat Senem dosyadan bir yıl yasaklandı
Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme Heyeti, yine kendi mahkemelerinin baktığı Ergenekon Davası'nda Nusret Senem'in Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığını ve davanın birleştirme talepli açıldığını hatırlattı. Mahkeme heyeti, Gültekin ile Senem'in aynı terör örgütüne üye olmak suçuyla yargılandığını belirterek, Senem'in avukat olarak bu davaya girmesini bir yıl süreyle yasaklanmasına karar verdi.
Duruşmada sanık Gültekin savunma yapıyor
Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık İP Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin, kendilerine bir çok bilgi, belge ve ses kaydının geldiğini ve bunu da halkın yararına olduğu için kamuoyuna açıkladıklarını söyledi. Gültekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat arasında 2004 yılında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasının ses kayıtlarının internet ortamından kendilerine gönderildiğini söyledi. Ses kaydını yayınlamalarına ilişkin ise Gültekin, "Bu ses kaydı bana inernet üzerinden genel merkezin bilgisayarına geldi. Bunu yayınlamak gerekir miydi? Bence yayınlamamak suç olurdu. Ülke yararına olan bir eylem suç olmaz" dedi.
Gültekin, ses kayıtlarını kendilerine kimin gönderdiğini ise bilmediğini sözlerine ekledi.
"Kozinoğlu tertip sonucu hapse atıldı"
Sanık Gültekin, 1990'lı yıllarda Kaşif Kozinoğlu'nun gladyonun ordu içinde örgütlenen elemanlarından olduğuna ilişkin kendilerine bilgi geldiğini söyledi. O dönemde konuyla ilgili haberler yaptıklarını dile getiren Gültekin, "Kozinoğlu bir tertip sonucu hapse atıldı. Kozinoğlu 'derdimi kime anlatabilirim' diye düşünerek, düşüncelerini aydınlığa gönderdi" diye konuştu. Duruşmaya öğle arası verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Haluk Levent korkuttu: Göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı
KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI! 23 Aralık 2024 Kabine Toplantısı kararları neler? Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!
MEB 50 uzman yardımcısı alımı başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler? MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI!
TOKİ 250 bin konut başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, şartları neler? TOKİ 250 BİN KONUT BAŞVURUSU 2025 E-DEVLET EKRANI!
İlk Kez Konuştu: Umut'a Görüntüleri Sordum, Bana Dedi Ki...