Atanamadığı için 10 yıldır kağıt topluyor

Ankara'da geçimini kağıt toplayarak sağlayan Ramazan Gezer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu düzenlemeyle işsiz kaldı. 10 yıldır öğretmen olarak atanamadığı için bu işi yaptığını söyleyen Gezer, yetkililerin soruna el atmasını beklediğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yasal düzenlemeyle birlikte firmalar, sokakta kağıt toplayan atık kağıt işçilerinden atık alması durumunda 140 bin TL ceza ödeyecek. Bu düzenlemenin son mağdurlarından biri de atanamayan Fizik öğretmeni Adıyamanlı Ramazan Gezer oldu.
Sokakta kağıt toplayandan mal alana 140 bin TL ceza
Malatya Üniversitesi Fizik Bölümünü bitiren Gezer, uzun süre öğretmen olarak atanmayı bekledi. Ancak bu beklentisi gerçekleşmeyen Ramazan Gezer, memleketinde iş bulamayınca Ankara'ya göç etme kararı aldı. Başkentte kiraladığı bir gecekonduda 5 kişilik ailesiyle yaşamaya başlayan Gezer, yine iş bulamayınca atık kağıt toplama işine başladı. Ancak Ramazan Gezer, şimdi de kağıt toplayıcılarına getirilen yasak ile mağdur oldu.
Katı Atık Toplama Yönetmeliğine kağıt toplayıcılarından sonra sanayiciden de tepki
Gezer, "10 yıldır atamam yapılmadı, devletimiz bir türlü atamamızı gerçekleştirmedi. Ondan dolayı geri dönüşüm işi yapıyordum." dedi. Günde 70-80 km yol kat ederek yaklaşık 30 TL kazandığını kaydeden Gezer, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı yasayla -ki bu yasa daha önceden çıkmış, şimdi uygulanmaya başladı- sonuçta bugün biz işsiz kaldık, bu iş de elimizden gitti. Doğu tarafında zaten iş imkânı yok, çoluk çocuğumuzu nasıl geçindireceğiz? Bu işin elimizden alınmamasını istiyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyona yakın kişi bu işe bakıyor, devlet yetkililerinin bu işe çözüm getirmesini istiyoruz. Biz de sonuçta bu sistemin içinde yer alıyoruz. Sosyal güvencemizin olmasını istiyoruz. Belli bir firmayla anlaşıp, belediyelerin yardımıyla da bu işi yapabiliriz" açıklamasında bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Beykoz'da haraç için iş insanının evini kurşunladı; çatıda yakalandı
HABER... Resmi tören düzenlendi: 65 yıl sonra ABD'den Türkiye'ye iade edildi
SON DAKİKA! CHP'de Yolsuzluk Soruşturması Gölgesinde Yeni Dönem: Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Mesafeli’ Tavrı Ne Anlama Geliyor?
Meteoroloji'den 27 il için sarı kodlu uyarı! Kar ve zirai don alarmı
Tatil yapmak için gitmişlerdi... Bungalovda gizli kamera skandalı