Anne geyik ve yavrusu kurtarıldı

Eskişehir’in Sarıcaka ilçesinde sulama kanalına düşen anne geyik ve yavrusu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekiplerinin ortak çalışması ile kurtarıldı.
Eskişehir Milli Parklar Müdürlüğü’nün, ilçenin Düzköy mahallesinden geçen sulama kanalına bir gelik ile yavrusunun düştüğü ihbarı üzerine Eskişehir AFAD Müdürlüğü harekete geçti. Oluşturulan 5 kişilik ekip yaklaşık 65 kilometre uzaklıktaki mahalleye ulaşarak kurtarma çalışmaları başlattı. Ekiplere aynı amaçla bölgeye giden DAK ekipleri de destek verdi. Ekipler suya girerek geyikleri uzun çabalar sonucu güçlükle kurtarılıp kanal kenarına alındılar.
Yenice barajından gelen sulama kanalı içinde uzun süre mahsur kalan ve soğuktan olumsuz etkilenen geyik ve yavrusunun metrelerce yükseklikteki kanalı aşamadığı belirtildi.
Olay yerine giden ekipler arasında yer alan veteriner tarafından sağlık kontrolünden geçirilecek olan geyik ve annesinin, bir süre sonra doğaya salınacağı belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
6,2'lik depreme hamamda yakalandı! Peştamalla sokağa fırladı
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
İletişim Başkanlığı'ndan "deprem anında yapılmayacaklar" paylaşımı
Son Dakika Deprem Haberleri... İstanbullular Sokaklara Döküldü!
Son Dakika Deprem... İstanbul açıklarındaki depremde, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Uşak da sallandı