Ankara'daki müdahaleye ortak tepki

KESK, DİSK ve bazı gruplar, zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifine tepki için Ankara'da yapılan eyleme polisin müdahalesini protesto etti.
Kızılay Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen grup, yasa teklifi ve hükümet aleyhinde sloganlar attı.
Grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, tüm baskı ve engellemelere karşın önceki gün Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenlerle GMK Bulvarında toplandıklarını anımsattı.
Özgen, "Kara, yağmura rağmen sabaha kadar oturma eylemi gerçekleştirerek gecenin karanlığını aydınlattık" dedi.
TBMM önünde basın açıklaması yapma isteklerinin engellendiğini savunan Özgen, polisin müdahalesi ile çok sayıda arkadaşlarının yaralandığını söyledi.
Özgen, yapılanların mücadelelerini daha da bilemekten başka hiçbir işe yaramayacağını belirterek, "Onurlu ve kararlı duruşumuzdan bir an için vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir" diye konuştu.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
KÜTAHYA FAY HATTI HARİTASI AFAD: Kütahya fay hatları nereden geçiyor, hangi ilçelerden? Kütahya'da deprem riski var mı?
İstanbul'da fırtına alarmı! Saat verip uyarı yapıldı: Hızı 80 km/saate kadar çıkacak
HABER... Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Sağanak etkisini sürdürecek