hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alparslan Arslan pişmanmış!..

    Alparslan Arslan pişmanmış..
    expand

    Birinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, pişman olduğunu belirterek, Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasında Hilmi Öztürk'ün tanık olarak dinlendiği sırada söz alan Arslan, "Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istiyorum. Gelişen durumda pişmanlığım söz konusu" dedi.

    Arslan, "Devlete bağlılığımı bildiriyorum. Devletimi yıkmak yönünde herhangi bir teşebbüsüm yok. Pişmanım. Devletimi yıkmaya niyetim yok. Kanunlara, herkese saygım var" diye konuştu.

    Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de "Alparslan, anlatmak istediğin bir şey var mı? İstesen seni tek başına da dinleriz" dedi.

    Arslan'ın "Rahatsızım" diyerek devlete, kanunlara olan bağlılığını tekrarlaması üzerine Şengün, mikrofonu kapatarak Alparslan Arslan'ın konuşmasını durdurdu.

    Arslan, pişman olduğunu tekrarlayarak, "Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet'e atılan el bombalarından dolayı pişmanım. (Saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin) Mustafa Bey'in rahmetli olmasından dolayı üzgünüm. Devletimi yıkma düşüncem yoktu" diye konuştu.

    Duruşmada tanık olarak ifadesi alınan Öztürk de Arslan'ı 1997 yılındaMarmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ülkücü çevre içinde tanıdığını belirtti.

    Öztürk, türbanla ilgili karar veren Danıştay 2. Dairesi üyelerinin fotoğraflarının "İşte O Üyeler" başlığıyla yayımlayan gazetenin 13 Şubat 2006 tarihli kupürünü 14 Mayıs 2006 akşamı internetten indirerek birkaç tane siyah-beyaz çıktı alıp Arslan'a verdiğini söyledi.

    Arslan'ın kendisine Danıştay'ın kararından haberi olup olmadığını sorduğunu, bu haberle ilgili gazeteyi çok aradığını, ancak bulamadığını söylediğini ifade eden Öztürk, "Ben iyi derecede bilgisayar kullanırım. Haberi internetten bulmamı istedi. İnternete girdim. Haberi buldum. Çıkış alıp verdim"dedi.

    Hilmi Öztürk, savcıların bu konuyla ilgili soruları üzerine de Arslan'ınbir ihtiyacı olduğu için kendisinden bunu istediğini düşündüğünü belirterek, "9 yıldır tanıyordum. Güzel bir insandı, hayalleri olan, motosiklet ehliyeti almakisteyen bir insanın 2 gün sonra böyle bir şey yapacağını düşünemedim. Arslan'ınbu işin içinde olacağını düşünemedim. Kötü niyet düşünmedim. Vizyonu olan birisi.Bizi kullandı. İrademi iğfal etti" diye konuştu.

    Öztürk, gazetedeki söz konusu habere itibar etmediğini, 1997 yılındanberi zaten türban yasağının olduğunu, Alparslan Arslan'a da bununla ilgili birşey sormadığını kaydetti.

    Öztürk, "Alparslan Arslan bu habere her türlü ulaşabilirdi ama bilemiyorum beni neden tercih etti" şeklinde konuştu.

    Arslan Mahkeme Başkanı'nın önerisini kabul etmedi

    Bu arada, Alparslan Arslan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün salonu boşaltarak kendisini dinleyebilecekleri önerisini kabul etmedi.

    Heyet Başkanı Şengün, Hilmi Öztürk'ün tanık olarak dinlenilmesinin ardından Alparslan Arslan'a "Defalarca söz almak istiyorsun. Ne söylüyorsun?" diye sordu.

    Alparslan Arslan da işlediği suçlardan dolayı pişmanlık duyduğunu bildirdi.

    Başkan Şengün ise "Sadece pişmansın. Beyanda mı bulunacaksın? İstediğin nedir? İstersen salonu boşaltıp, seni dinleyebiliriz. Baskı altında mı hissediyorsun?" dedi.

    Arslan ise "Yok sayın başkan. İşlediğim suçlardan dolayı vatandaş olarak pişmanım. Teker teker ifade etmem gerekiyorsa ifade ederim" diye karşılık verdi.

    Başkan Şengün de "Daha önce beyanlarını aldık. Anlatmak istediğin bir şey mi var? Bildiklerini anlat, dinleyelim seni. Anlatmadığın, unuttuğun varsa dinleyelim" şeklinde konuştu.

    Arslan ise pişman olduğunu, devlete ve milletine bağlı olduğunu tekrarladı.

    Şengün'ün "Yalnız konuşmak ister misin?" diye sorduğu Arslan, "Öyle bir düşüncem yok" yanıtını verdi.

    Bunun üzerine Şengün, diğer tanığın beyanının bölünmemesi için bugün dinlenmeyeceğini ifade ederek, duruşmayı yarın devam edilmek üzere ertelediklerini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow