Alevilerden Kadıköy'de oturma eylemi

Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, okulların İmam-Hatip'lere çevrilmesini ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasını isteyen bir grup Alevi Kadıköy'de oturma eylemi yaptı.
Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan Pir Sultan Abdal Vakfı İstanbul Şubesi üyeleri, din dersi eğitiminin zorunlu olmasına ve 4+4+4 eğitim modeline karşı olduklarını belirterek, her hafta burada toplanacaklarını ve oturma eylemini talepleri gerçekleşene kadar sürdüreceklerini söylediler.
Oturma eylemi öncesinde Pir Sultan Abdal Vakfı İstanbul Şubesi adına yapılan basın açıklamasında, "Okul kitaplarını tek taraflı bir mezhep kitabı haline getiren bu zihniyete karşı toptan bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. Bu mücadelemizin merkezinde laik bir eğitim anlayışı durmaktadır. Zorunlu din dersi uygulamalarının kaldırılması, İmam-Hatip okul sayısının azaltılması ve eğitim sistemindeki 4+4+4 modeline son verilmesi, eğitim alanındaki başlıca talebimizdir" denildi.
Pir Sultan Abdal Vakfı Genel Sekreteri Atilla Özdemir de, "Biz daha önce zorunlu din derslerinin kaldırılmasından söz ederken, bütün okullarımız İmam-Hatip okullarına dönüştürüldü. Bütün örgün eğitim veren okulların müfredatı İmam-Hatip'e dönüştürüldü. Dolayısıyla devletin çocuklarımıza dayattığı tek bir şey var: Tek din, tek mezhep" dedi.
Açıklamaların ardından grup bir süre oturma eylemi yaptı.
Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretinden çarpıcı kareler
İşte Davutoğlu'nun müzeye dönüştürülecek dediği o kışla
Seyit Rıza'nın torunları CNN TÜRK'e konuştu
Sosyal medyayı sallayan komik mesajlar
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
KÜTAHYA FAY HATTI HARİTASI AFAD: Kütahya fay hatları nereden geçiyor, hangi ilçelerden? Kütahya'da deprem riski var mı?
İstanbul'da fırtına alarmı! Saat verip uyarı yapıldı: Hızı 80 km/saate kadar çıkacak
HABER... Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Sağanak etkisini sürdürecek