ABD'den 20 Mart için terör saldırısı uyarısı

Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıdan 2 gün önce ABD tarafından yapılan uyarı tartışılırken, ABD'nin 20 Mart için yeni bir terör saldırısı uyarısı daha yaptığı ortaya çıktı.
Hürriyet'in haberine göre ABD Büyükelçiliği’nin Kızılay saldırısından iki gün önce, cuma günü Ankara’ya yönelik yapılacak terör saldırısı uyarısı gündemdeki yerini korurken, yeni bir terör saldırısı uyarısı daha yapıldığı ortaya çıktı. ABD sermayeli şirketlere gönderilen istihbarat notunda, 20 Mart için terör saldırısı uyarısında bulunuldu.
Notta, devlet ve hükümet binaları gibi terörün hedefi olabilecek yerlerden uzak durulması istendi; kamu binaları, askeri yerleşkeler, diplomatik misyonlar, meydanlar, ibadet yerleri ve turistik yerler gibi lokasyonlara yönelik tehlikeye dikkat çekildi. Notta, Nevruz’un hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle olayların artabileceğine işaret edilirken, “Gruplaşmanın oluştuğu her yerden uzak durun. Hedef olabilecek yerlerden (hükümet tesisleri, elçilikler, AVM’ler gibi) uzak durun. Yol güzergâhlarınızı bu hafta için yapılacak ikazlara göre değiştirin/ayarlayın. Ailenizi ve yakınlarınızı durumdan haberdar edin” denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?
Kırklareli'nde korkunç olay! Süs havuzunda elektrik akımına kapılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı
Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri