hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Gözler KYK’da!

    2019 burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak Gözler KYK’da
    expand

    Kredi ve burs başvuruları ile 2019-2020 eğitim öğretim dönemi içerisinde destek alacak öğrenciler belli olacak. Kurumdan yapılacak açıklama sonrasında başvurular başlayacak ve öğrenciler aylık olarak belirlenen miktarı alacak. Peki, burs ve kredi ücreti ne kadar ve başvurular hangi tarihte alınacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burs başvuruları başlangıç tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak. KYK’nin başvuru tarihini açıklamasıyla birlikte öğrenciler kurumdan eğitim desteği alabilmek için başvurularını gerçekleştirecekler. İşte 2019 yılında alınacak burs ve kredi miktarı ile başvurularla ilgili bilinmesi gereken detaylar…

    Geçtiğimiz yıl ilk burs ödemesi Kasım ayı içerisinde yapılmıştı. Bu yıl da aynı sürecin işlemesi halinde öğrenciler Kasım ayında ilk burslarını alacaklar.

    BURS BAŞVURULARI NEREDE?

    Burs başvuruları e-Devlet’te Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hizmetler arasında yer alacak. Başvuruların erişime açılmasının ardından adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

    KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

    Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. KYK burs başvurusu için öngörülen süreç, geçtiğimiz yıl baz alınırsa eylül ayının başı olacak.

    ÜCRET NE KADAR?

    2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılması ve 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alması bekleniyor.           

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow