2017 Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları devam ediyor
Jandarma uzman erbaş alımı için başvurular başladı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayınlanan ilanda 2017 Jandarma uzman erbaş alımı hakkında detaylar belli oldu. Adaylarda hangi koşulların arandığı da Jandarma uzman erbaş alımı ilanı ile belirtildi. Peki kimler başvurabilecek? İşte Uzman erbaş alımının detayları...
Jandarma uzman erbaş alımı ilanı ile personel alımı yapılacağı duyuruldu. Jandarma Genel Komutanlığı'nın Lojistik branşı için yapılacak sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuru yapacak adaylar harekete geçti. Uzman erbaş alımı için gerekli genel koşulların neler olduğu, başvurunun nasıl yapılacağı, hangi sınavların uygulanacağı gibi bilgiler yayımlanan Jandarma uzman erbaş alımı kılavuzunda adaylarla paylaşıldı. Adayların ücretsiz başvuruda bulunabileceği alımlar ihtiyaç tamamlanıncaya kadar dönemler halinde sürekli devam edecek.
Başvuru tarihleri
Lojistik branşındaki sözleşmeli uzman erbaş ihtiyacını karşılamak için yapılacak alım için başvurular 16 Ocak 2017 Pazartesi günü başladı. İlk dönem alımları için başvurular 17 Şubat 2017 Cuma tarihine kadar devam edecek. Temin işlemi; ilköğretim (8 yıllık) ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlamış veya halen silahaltında bulunan adaylar ile 16 Ocak 2017 tarihi itibarıyla terhis tarihlerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş (01.01.1992 ve sonrasında doğanlar) olanlar arasından Jandarma birliklerinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Uzman Erbaş statüsünde yapılacaktır.
Başvuru nereden ve nasıl yapılıyor?
Adaylar ön başvuru işlemlerini "www.jandarma.tsk.tr" adresinden belirtilen tarihlerde gerçekleştirebilecekler. Daha önce bu alanda yapılan faaliyetlere katılıp, başarılı olan adaylar ise bu alıma başvuru yapamayacaklar. Başvuru sayfası son derece anlaşılır bir sayfadır. Burada adayların kendilerinden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup adımları takip etmeleri gerekmektedir. Ön başvurunu ardından çağrı yapıldığı halde seçme sınavlarına katılmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Her aday bu süreçte yalnızca tek branş tercih edebilecek. Ön başvuruların ardından asıl başvurular ise istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır. Ön başvuruları kabul edilen adaylar yazılı sınav, kabul kabul işlemlerin, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet değerlendirme testi ve mülakat sınavlaı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Korgeneral İsmail Selen Kışlası İncek/Beytepe/Ankara adresinde yapılacaktır. Jandarma uzman erbaş alımı sürecine dair bilgilendirmeler (yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, FKDT, mülakat tarihleri v.s.) kurumun internet sitesinden (www.jandarma.tsk.tr) adresinden yapılacaktır.
Başvuru için gerekli genel koşullar
*Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak
*En az ilköğretim (8 yıllık) ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
*Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar)
*Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğanlar)
*Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (16 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında doğanlar)
*Tüm sınavları geçen adaylar için; sevk edildikleri hastanelerden "Komando Uzman Erbaş Olur" veya Uzman Erbaş Olur" kayıtlı sağlık raporu almış olmak
*En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.
*TSK’da daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda yer alan hükümler hariç; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeyle geleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.
*Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun herhangi bir yerinde yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçe’yi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak).
*Güvenlik soruşturması olumlu olmak.
*Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun
148’inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.
*Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.
*Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.
*Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi,
yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.
*Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak.
*Askerlik hizmetini yapmış veya 16 Temmuz 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak,
*Başvuru, sınavlar, kayıt kabul işlemleri esnasında, adaydan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.
Gerekli belgeler
*Fotoğraflı ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanının aslı, (Dosyaya takılmayacak olup adayın yanında bulunacaktır.)
*Ön Başvuru Belgesi: Genel ağdan (İnternet) yapılan ön başvurunun kabul edildiğine dair yayınlanan bilgisayar çıktısı,
*Nitelik Belgesi: Halen silahaltında bulunan ve 16 Temmuz 2017 tarihine kadar terhisini alabilecek durumda olan adaylar için belirtilen esaslara göre tanzim edilen
- 7 - nitelik belgesi (Nitelik belgesine adayın kuvveti, sınıfı ve branşı ile muhtemel terhis tarihi de yazılacak, açık olarak getirilen nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir. Seçim aşaması sınav tarihleri, dağıtım iznine denk gelen adaylar, nitelik belgelerini acemi eğitimi gördükleri eğitim birliğinden alacaklardır. Nitelik belgesi kapalı, mühürlü zarf içerisinde olacaktır.),
*Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Kendisine ait nüfus cüzdanının asıl sureti (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi (Nüfus cüzdan sureti ve nüfus kayıt örneği kabul
edilmez.)
*Denklik Belgesi: Öğrenimlerini yurt dışında bitirenler için İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanmış denklik belgesinin sureti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü
Son Dakika! Bolu'daki Kartalkaya Yangınında Kızı ve Torununu Kaybetti: Taptaze Filizlerim Ölmemeliydi
EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK? 2025 EKPSS tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı!
HABER|| Yangın faciasında 76 kişi can verdi: Tarifsiz acı! Son veda...