hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 tatil (yarıyıl tatili) ne zaman? MEB sömestr hangi tarihte?

    15 tatil (yarıyıl tatili) ne zaman MEB sömestr hangi tarihte
    expand

    İlk ara tatilin sona ermesinin ardından 15 tatil olarak da bilinen yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Öğrenciler sömestr öncesi bu yılın ilk karnesini alacaklar. Peki, 15 tatil ne zaman? MEB yarıyıl tatili hangi tarihte?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İlk ara tatil 19 Kasım'da sona erdi ve 20 Kasım 2023 Pazartesi günü itibariyle milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yaptı. Okulların başlamasıyla birlikte karnelerin hangi tarihte alınacağı ise merak konusu oldu. İşte MEB'in yayınladığı takvimde yer alan bilgiler...

    YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN? 

    MEB geçtiğimiz aylarda yeni eğitim öğretim dönemi takvimini paylaşmıştı. Paylaşılan takvimde tatil tarihleri de yerini almıştı. Buna göre 1. Dönem 11 Eylül 2023’te başladı, ilk dönem ara tatili ise 13-17 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Yarıyıl tatili tarihleri ise 22 Ocak – 2 Şubat arasında olacak. 5 Şubat’ta yeniden ders zili çalacak ve ikinci dönem başlayacak. İkinci dönemin ara tatili ise 8-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 14 Haziran 2024 günü ise karneler alınacak ve yaz tatili başlayacak.

    KARNELER NE ZAMAN ALINACAK?

    Milyonlarca öğrenci 19 Ocak 2024 itibariyle bu yılın ilk karnesini alacaklar. Karnelerin alınmasının hemen ardından da sömestr başlayacak.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow