Okullar ne zaman açılıyor? | 2017 MEB takvimi
Okullar ne zaman açılıyor? 15 tatil giren öğrenciler bu soruyu şimdiden sormaya başladı. MEB okul takvimine bakıldığında ikinci eğitim döneminin ne zaman başlayacağı resmi olarak gözüküyor. Tatilin uzama durumu söz konusu olmazken, Milli Eğitim Bakanı uzama kararını veren tek merci. Eğitim uzmanları ise tatilde öğrencilerin nasıl faaliyette olması konusunda velileri uyarıyor. Uzmanlar, tatil zamanında velilere "okul hayatı" tattırmayın uyarısında bulundu.
Tatil iki gün önce başladı öğrenciler şimdiden "Okullar ne zaman açılıyor" sorusunu sormaya başladı. 21 Ocak'ta resmi tatile giren öğrenciler, MEB takvimine göre eğitime ne zaman başlayacakları belli olurken, gerek eğitim uzmanları gerek Milli Eğitim Bakanlığı velilere önemli uyarılarda bulundu.
MEB telafi dersleri açıklaması için tıklayınız...
İstanbul Valiliği'nden telafi derslleri açıklaması
15 TATİL NE ZAMAN BİTİYOR?
Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni yakından ilgilendiren sömestr tarihleri MEB’ten yapılan açıklama sonucunda kesinleşti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde yer alan verilere göre öğrenciler 21 Ocak 2017 tarihinde sömestr tatiline başladı.
Tatilin son gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle tatilin tam süresi 16 gün olacak. Yarıyıl tatilinin ardından 2. döneme başlayacak olay öğrenciler 6 Şubat 2017 tarihinde ikinci eğitim dönemi başlıyor.
2017 RESMİ TATİL GÜNLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…
Öte yandan 2016-2017 eğitim-öğretim yılının tarihlerinde bir değişiklik yaşanmamasına durumunda 9 Haziran 2017 tarihinde ülke genelinde eğitime 3 aylık ara verilecek.
OKULLAR UZAYACAK MI?
MEB'ten yapılan akademik takvim açıklaması şöyle; " 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.
2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak."
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE UZMANLAR UYARIYOR
Uzmanlar 15 günlük tatil süresi boyunca öğrencilerin okul hayatından soğuyabileceğini ifade ederken velilere uyarılarda bulunuyor. Yarıyıl tatili boyunca öğrencileri sıkmadan 3 günde bir ya da haftada bir olarak ikinci eğitim öğretim yılına hazırlanması gerektiğini ifade ediyor. 15 günlük tatil boyunca okuldan tamamen uzaklaşan öğrencilerin 2. yarıyılda adaptasyon sorunu yaşayabileceği dile getiriliyor.
Belirli periyotlarla öğrencilerin okuldan ve derslerden soğumaması için eğlenceli bir şekilde okulu unutturmayacak çeşitli aktiviteler yapılması gerektiğini belirten uzmanlar küçük yaşta olan öğrencilerde bu uyum sorunun etkilerinin daha büyük olabileceğini ifade ediyor. Özellikle okul ile ilgili sorunu bulunan ve okula gitmek istemeyen öğrencilerin sömestr tatili boyunca kendisini rahatlatmak amacıyla okuldan tamamen uzaklaşmaya başladıkları dile getiriliyor.
Uzmanların bu konuda yaptığı açıklamalara göre tatil süresinde hassas olan noktanın öğrenciyi sıkmamak olduğu belirtiliyor.
DİNLENMELERİNE İZİN VERİN
Yoğun sınav döneminde olan öğrencilerin tatil boyunca sürekli ders çalışmalarının da öğrencinin psikolojisini bozabileceğini ifade eden yetkililer saatlerin doğru ayarlanması gerektiğinin altını çiziyor. Aşırı yüklenmelerde sağlık problemlerinin ortaya çıkabileceğini söyleyen uzmanlar öğrencilerinin hem fiziksel hem de psikolojik sağlığının bozulmaması için belirli sürelerde dinlenmesi gerektiğini belirtiyor.
15 TATİLDE NELER YAPMALI?
Uzun bir dönem boyunca derslerine ağırlık veren öğrencilerin tatil dönemi içerisinde çeşitli bölgeleri ziyaret ederek vakit geçirmeleri yıllık dönem içerisinde yapamadığı çeşitli aktiviteleri bu süreçte uygulayabileceği dile getiriliyor.
Sömestr tatilinde spor ve düzenli beslenme alışkanlığının da devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen yetkililer öğrencilerin bu aktiviteleri uyguladığı takdirde ikinci döneme daha hazır bir şekilde başlayabileceğini belirtiyor.
AÇIK UÇLU SORULARA DİKKAT
Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından yapılan açıklamada yeni sınav sisteminde açık uçlu sorulara geçileceği ifade edilmişti. Uygulama ile birlikte sınavlarda test sistemine alışan öğrenciler kısa cevaplı sorularda nasıl bir puanlama yapılacağını araştırmaya başladı. Eğitimci Ahmet Başaran CNN Türk'e yaptığı değerlendirmede öğrencilerin yeni sistem üzerinde çalışmalara başlaması gerektiğinin altını çizdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Heyelana uykuda yakalandı! "Odanın içine topraklar girmişti"
AVM'de köpek kavgası: Güvenlik görevlisinden 'enteresan' müdahale! | Son Haberler
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJLARI! Resimli, anlamlı Dünya Çocuk Hakları Günü sözleri, mesajı 2024
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2024: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Kan donduran olay! Annesini yaraladı, eniştesinin boğazını kesti