hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Microsoft bir dava için 14 milyon dolar ödemeyi kabul etti

    Microsoft bir dava için 14 milyon dolar ödemeyi kabul etti
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Microsoft, aile bakımı, ebeveynlik, engellilik ve hamilelik izni gibi korumalı izin alan Kaliforniyalı işçilere karşı misilleme ve ayrımcı uygulamalar yapıldığı iddia edilen bir davayı çözmek için 14,4 milyon dolar ödemeye hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaliforniya Sivil Haklar Departmanı (CRD), 2020 yılında şirket hakkında bir soruşturma başlattı ve teknoloji devinin Kaliforniya’nın Adil İstihdam ve Konut Yasası ile Engelli Amerikalılar Yasası gibi yasaları ihlal edip etmediğini araştırdı.

    Önerilen anlaşma mahkeme onayına tabi tutuldu. CRD, korumalı izin alan işçilerin “daha düşük ikramiyeler ve olumsuz performans değerlendirmeleri aldığını ve bunun da onların liyakat artışlarına, hisse senedi ödüllerine ve terfilere uygunluklarına zarar verdiğini” iddia etti. Kaliforniya Bakanlığı ayrıca Microsoft’un “ayrımcılığı önlemek için yeterli önlemi almadığını, kadınların, engelli kişilerin ve şirkette çalışan diğer çalışanların kariyer gidişatını değiştirdiğini ve sonuçta onları geride bıraktığını” iddia etti.

    Şirketin ödemesi, Mayıs 2017’den mahkemenin onayladığı tarihe kadar etkilenen işçilere yapılacak. Şirket ayrıca, yöneticilerin ödül ve terfilere karar verirken korumalı izni belirleyici olarak kullanmamalarını sağlamak için politika ve uygulama önerileri için bağımsız bir danışman tutacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yöneticilerin ve İK’nın özel ayrımcılık eğitiminden geçmesi gerekecek. Bağımsız danışman ayrıca, çalışanların korumalı izin almanın şirketteki konumlarını etkilediğini düşünmeleri durumunda şikayette bulunmak için basit bir yönteme sahip olduklarını doğrulamak için şirket ile birlikte çalışacak. Ayrıca bağımsız danışmanın, Microsoft’un anlaşmaya uymasını yansıtan yıllık bir uyumluluk raporu sunması gerekir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow