hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YAZ OLİMPİYATLARI’NDA ARTİSTİK YÜZME – Bugün hangi karşılaşmalar oynanacak?

    YAZ OLİMPİYATLARI’NDA ARTİSTİK YÜZME – Bugün hangi karşılaşmalar oynanacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda birçok dalda altın madalya kazanan isimler belli oldu. Farklı alanlarda ise yarışlar sürüyor. Takım alanında ise bugün artistik yüzme heyecanı yaşanacak. Peki, Yaz Olimpiyatları’nda artistik yüzme alanında bugün hangi karşılaşmalar oynanacak? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda dün peş peşe beklemediğimiz mağlubiyetler aldık. İlk etapta üst turu garantileyen Filenin Sultanları, İtalya karşısında 3-0 mağlup oldu. Ardından madalya beklediğimiz isimlerden biri olan Mete Gazoz çeyrek finalde kaybederek turnuvaya veda etti. Bugünse Yaz Olimpiyatları’nda artistik yüzme heyecanı yaşanacak.

    YAZ OLİMPİYATLARI’NDA ARTİSTİK YÜZME

    Artistik yüzme alanında bugün takım alanında teknik rutin yarışları yapılacak. Yarışlar saat 20.30 itibariyle başlayacak ve müsabakalar TRT SPOR ya da TRT SPOR YILDIZ ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. Öte yandan yarın da aynı şekilde saat 20.30’da serbest rutin takım yüzme yarışları gerçekleştirilecek.

    OLİMPİYAT TARİHİMİZDE İLK KEZ YÜZME FİNALİNDE YER ALDIK

    Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli 1500m serbest stil finalinde 5. Olarak Olimpiyat tarihimizin yüzmedeki en iyi sonucunu elde etti.

    Yüzmede Kuzey Tunçelli, Olimpiyat tarihimizde ilk defa erkekler 1500m serbest finalinde ülkemizi temsil etti. Kuzey finalde 14:41.22 ile dünya gençler rekoru kırarak olimpiyat 5'incisi oldu. Bu sonuç ile Olimpiyat Oyunları tarihimizin yüzmedeki en iyi sonucunu elde etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow