hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul yarı maratonu ne zaman, bugün mü? 28 Nisan 2024 İstanbul'da hangi yollar kapalı olacak? İşte alternatif güzergahlar...

    İstanbul yarı maratonu ne zaman, bugün mü 28 Nisan 2024 İstanbulda hangi yollar kapalı olacak İşte alternatif güzergahlar...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İstanbul yarı maratonunun ne zaman yapılacağı ve megakentte hangi yolların trafiğe kapalı olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 19. İstanbul Yarı Maratonu ile 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dolayısıyla konuya ilişkin açıklama yapıldı. Birçok kişi internette " İstanbul yarı maratonu ne zaman, bugün mü?”, “28 Nisan 2024 İstanbul'da hangi yollar kapalı olacak?” gibi sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19. İstanbul Yarı Maratonu ile 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu nedeniyle bugün (28 Nisan Pazar) bazı yollar trafiğe kapatılacak. Bu iki büyük etkinlik nedeniyle birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. İşte 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı ile Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu kapsamında kapalı olacak yollar ve alternatif güzergahlar...

    İSTANBUL YARI MARATONU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, bugün (28 Nisan 2024 Pazar) günü koşulacak.

    TRT Spor Yıldız ve Sports TV’den canlı yayınlanacak etkinlik Spor İstanbul YouTube kanalından da İngilizce anlatımla canlı olarak takip edilebilecek.

    19. İstanbul Yarı Maratonu’nda atletler, Yenikapı’dan saat 09.15’te start alacak. Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci Işıklar ve Eminönü’nden sonra Galata Köprüsü’nden Karaköy’e geçilecek. Köprü bitimindeki ışıklardan “U” dönüşü yapacak olan yarış, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa caddesi, Ayvansaray, Haliç köprüsüne varmadan yine bir “U” dönüşü yaparak, ters istikamette aynı sahil yolunu kullanıp Yenikapı’da başladığı noktada sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10K yarışına ise Yenikapı’da saat 08.00’de start verilecek. Sarayburnu’ndan dönüş alacak olan koşu, yine Yenikapı’da sona erecek. 10K katılımcılar için zaman sınırı 1,5 saat, 21K içinse 3,5 saat olacak.

    İSTANBUL'DA HANGİ YOLLAR KAPALI OLACAK?

    59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı kapsamında saat 07.00 itibarıyla Beşiktaş Meydan ile Zincirlikuyu D-100 güney katılım arası, Çatladıkapı ışıklardan Sultanahmet Meydanı arası ile Üçler, Tavukhane ve Nakilbent sokaklar ile Aksakal Caddesi ve bunlara bağlanan cadde ve sokaklarda trafik akışı sağlanamayacak.

    Üsküdar'da, Kısıklı Caddesi Altunizade Köprü üzerinden D-100 kara yolu güney yola katılım, Kuşbakışı Caddesi Petrol-İş önünden D-100 kara yolu güney katılım, Mahir İz Caddesi Altunizade köprü üzeri D-100 kara yolu güney yola katılım, Tophanelioğlu Caddesi D-100 karayolu güney yola katılım trafiğe kapatılacak.

    Kadıköy'de, Uzunçayır O-1 Bağlantı Yolu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi ile Uzunçayır Köprülü Kavşağı Kadıköy istikameti, Taşköprü, Fener Kalamış, Ahmet Mithat Efendi, Operatör Cemil Topuzlu ve Bağdat caddeleri ile Çetin Emeç Bulvarı trafiğe kapalı olacak.

    ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

    Üsküdar istikametini kullanacak sürücüler Nuhkuyusu Caddesi'ni, D-100 kara yolu üzerinden Kadıköy istikametini kullanacak sürücüler Göztepe Köprüsü'nü, Taşköprü, Ahmet Mithat Efendi, Operatör Cemil Topuzlu ve Bağdat Caddeleri ile Çetin Emeç ve Turgut Özal bulvarlarını kullanacak sürücüler Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve D-100 kara yolunu kullanabilecekler. Büyükyalı Caddesi'nden gelen akım da Turgut Özal Bulvarı istikametine yönlendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow