hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süper Kupa'da dev derbiye doğru! Galatasaray ve Beşiktaş'tan son gelişmeler...

    Süper Kupada dev derbiye doğru Galatasaray ve Beşiktaştan son gelişmeler...
    expand

    2024 Turkcell Süper Kupa, Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş arasında gerçekleşecek. Bu akşam 20.45'te başlayacak dev derbi öncesi heyecan dorukta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turkcell Süper Kupa'da bu akşam Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Dev derbi 20.45'te başlayacak. Süper Kupa mücadelesi ATV'den yayınlanacak.

    İLK 11'LER BELLİ OLDU

    Galatasaray: Muslera, Köhn, Abdülkerim, Nelsson, Kaan, Berkan, Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Ziyech, Icardi.

     

    Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile.

    Galatasaray muhtemel 11:

    Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Mertens, Ziyech, Zaha, Mauro Icardi

    Beşiktaş muhtemel 11

    Mert Günok, Svensson, Gabriel Paulista, Omer Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rafa Silva, Rashica, Semih Kılıçsoy, Ciro Immobile

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Okan Buruk: Geçen seneki gibi kazanmak istiyoruz

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, her iki da buraya gelmeyi hak ettiğini belirterek, "İki takımdan biri Türkiye Kupası'nı kazandı, diğeri Süper Lig şampiyonu oldu. Şimdi iki takım da Süper Kupa'yı kazanmak istiyor. Taraftarlar maçtan dolayı heyecanlı. En çok kupa kazanan iki takım karşılaşacak. Maçın daha kaliteli geçmesi için biz de elimizden geleni yapacağız. Rakibimiz, yeni oyuncuları kadrosuna kattı. Yaptıkları transferler çok iyi. Hocaya (Giovanni van Bornckhorst) da hoş geldin demek istiyorum. Türk futbolu için hepimizin üstüne düşen görevler var. Geçen seneki gibi bu sene de Süper Kupa'yı kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

     

    Bronckhorst: Elimizden geleni yapacağız

    Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk resmi maçı olacağını belirterek, "Bu ülkede ve kulüpte çok iyi karşılandım. Yarın büyük bir maça çıkacağız. İki takım da hak ederek buraya geldi. Futbolcu ve antrenör olarak böyle maçları oynamayı her zaman istersiniz. İyi hazırlandık. Taraftarımızın desteğiyle iyi oynayarak kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

    Basın toplantısı

    Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen toplantıya iki takımın teknik direktörleri ile kaptanları katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Atilla Karaoğlan düdük çalacak

    Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki oynanacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Volkan Ahmet Narinç yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Mehmet Türkmen olacak. Müsabakada Mustafa İlker Coşkun VAR, Ceyhun Sesigüzel ve Onur Özütoprak da AVAR olarak görev yapacak.

    Son 10 maçta Galatasaray üstün

    Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 5 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 4 kez kazandı. 1 mücadele de berabere sona erdi.

    5. kez Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak

    Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 5. kez Süper Kupa organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Daha önce 2009, 2010, 2021 ve 2022 yıllarındaki müsabakalar bu stadyumda oynanmıştı. Son olarak 30 Temmuz 2022 tarihinde Trabzonspor ile Sivasspor arasındaki Süper Kupa maçı burada yapılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Galatasaray 7, Beşiktaş 2 kez kazandı

    Süper Kupa'yı bugüne kadar Galatasaray 7 kez müzesine götürürken, kupayı en çok kazanan ekip olarak yer alıyor. Beşiktaş ise 2 defa kazanan taraf oldu. Aslan; 2008, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 ve 2024, Kartal da 2006 ve 2022 yıllarında kupayı aldı.

    Süper Kupa'da 3. maç

    İki takım, 2006 yılından beri yeni adıyla oynanan Süper Kupa'da bugüne kadar iki kez rakip oldu. Söz konusu mücadelelerde siyah-beyazlılar, 30 Temmuz 2006 yılında Almanya'da oynanan mücadeleyi 1-0 alırken, sarı-kırmızılılar da 13 Ağustos 2018'de Konya'daki karşılaşmayı penaltılarla kazandı.

    356. randevu

    Galatasaray ile Beşiktaş rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı'nda oynanan müsabakayla başladı ve o maçı siyah-beyazlılar 2-0'lık skorla kazandı. İki takım bugüne kadar 355 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 127 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 114 defa rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray'ın 496 golüne, Beşiktaş 464 golle karşılık verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray, 2023-2024 sezonunda Süper Lig'de 102 puan toplayarak şampiyon oldu. Beşiktaş ise Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'u 3-2'lik skorla mağlup ederek kupayı kazandı.

    İki takım daha önce Süper Kupa'da 2 kez rakip oldu. Trendyol Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa müsabakası, bu akşam saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow