hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray - Young Boys maçı öncesi son gelişmeler! Şampiyonlar Ligi'ne bir adım kaldı...

    Galatasaray - Young Boys maçı öncesi son gelişmeler Şampiyonlar Ligine bir adım kaldı...
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda rövanş maçları bugün ve yarın oynanacak. Bu maçların ardından "Devler Ligi"nde mücadele edecek son 7 takım belli olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk maçta 3-2 mağlup olan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında bu akşam İsviçre'nin Young Boys takımını ağırlayacak. RAMS Park'ta yapılacak maç, saat 22.00'de başlayacak. Müsabaka, TRT 1 ve Tabii platformundan yayımlanacak. İşte maç öncesi son gelişmeler...

    DANİMARKA'DAN GALATASARAY TEK DAVET

    Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys'la oynayacağı kritik maç öncesi Danimarka Milli Takımı'nda forma giymiş olan Victor Nelsson ve Elias Jelert için yeni bir gelişme yaşandı.

    Danimarka'da, Uluslar Ligi'nde oynanacak İsviçre ve Sırbistan maçları öncesi kadro açıklandı.

    Galatasaray'ın Kopenhag'dan renklerine kattığı Elias Jelert kadroda yer almadı. Victor Nelsson ise maç kadrosuna dahil edildi.
     

    Galatasaray muhtemel 11:

    Muslera, Barış Alper, Kaan, Nelsson, Köhn, Torreira, Ziyech, Sara, Kerem Aktürkoğlu, Batshuayi, Icardi

    Young Boys muhtemel 11:

    Von Ballmoos, Blum, Zoukrou, Camara, Hadjam, Niasse, Lauper, Monteiro, Ugrinic, Colley, Ganvoula

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    GALATASARAY'IN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI:
    YOUNG BOYS'TAN PAYLAŞIM
    SON ANTRENMAN RAMS PARK'TA

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında yarın Galatasaray’a konuk olacak İsviçre ekibi Young Boys, karşılaşmanın hazırlıklarını RAMS Park'ta teknik direktör Patrick Rahmen yönetiminde yapılan antrenman ile tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Kaan Ayhan: İnşallah hak ettiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde yer alırız

    Milli futbolcu Kaan Ayhan, Galatasaray'ın hak ettiği Şampiyonlar Ligi'nde yer almasını istediklerini dile getirdi.

    Önemli bir maça çıkacaklarını aktaran Kaan, "Hem iyi futbolumuz hem de skorla taraftarımızı mutlu edip, bu sezon da Şampiyonlar Ligi atmosferi yaşamak istiyoruz. Bunun için de hazırlıklarımız sürüyor. İnşallah elimizden gelen en iyi performansı sergileyip hak ettiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde yer alırız." diye konuştu.

    Lauper: Zorlu bir maç olacak

    Young Boys'un orta saha oyuncusu Sandro Lauper, Galatasaray karşısında zorlu bir maça çıkacaklarını belirtti.

    Sandro Lauper, evde kazanmalarının önemli bir fark yarattığını vurgulayarak, "İlk maçtan bağımsız olarak rövanş maçının zor olacağını biliyorduk. İlk maçta Galatasaray ile hücumda ve defansta başa çıkabileceğimizi gösterdik. Yarın zorlu bir maç olacak ve biz heyecanla karşılaşmayı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

    Patrick Rahmen amacı belli oldu

    Young Boys Teknik Direktörü Patrick Rahmen, yarın Galatasaray ile deplasmanda oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında sarı-kırmızılı takımı kaleden uzakta tutmayı amaçladıklarını belirtti.

    Rahmen, ilk maçta avantajlı taraf olduklarını dile getirerek, "Şu anda ilk maçtaki avantajlar bir fark yaratmıyor. Galatasaray, bizim argümanlarımızın olduğunu biliyor. İlk maçtaki eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MÜSABAKANIN HAKEMİ

    Galatasaray - Young Boys karşılaşmasını Norveç Futbol Federasyonu'ndan Espen Eskas yönetecek. Espen Eskas'ın yardımcılıklarını Jan Erik Engan ile Jan Erik Engan yapacak. Maçın 4. hakemi de Mohammad Usman Aslam olacak. VAR'da ise Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Rob Dieperink görev alacak.

    ZAHA ANTRENMANA KATILMADI

    Galatasaray Futbol Takımı, bu akşam sahasında İsviçre temsilcisi Young Boys ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçının hazırlıklarını tamamladı.

    Hasta olduğu açıklanan Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Wilfried Zaha antrenmana katılmadı. Sakatlığı süren Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez de takımdan ayrı çalıştı. Antrenman sırasında Okan Buruk ile kısa süre sohbet eden Sanchez, farklı sahada çalışmalarına devam etti.

    Okan Buruk ile Abdülkerim Bardakcı cezalı

    Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmandaki Sparta Prag mücadelesinde kırmızı kart gören Teknik Direktör Okan Buruk ve Young Boys ile oynanan ilk maçta kırmızı kartla oyun dışı kalan savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı müsabakada olmayacak. Tedavisi devam eden Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez'in de oynaması beklenmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Okan Buruk'un Avrupa karnesi

    Okan Buruk, Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarında 15 maça çıktı. Buruk, Şampiyonlar Ligi grup ve elemelerinde 13, Avrupa Ligi'nde de 2 olmak üzere oynadığı bu 15 karşılaşmanın 7'sini kazanırken, 5'ini ise kaybetti. 3 müsabaka da berabere tamamlandı.

    Avrupa kupalarında 318. maç

    Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 317 kez oynadı. Bu maçlarda Aslan, 113 defa sahadan galip ayrılırken, 120 kez de rakiplerine mağlup oldu. 84 karşılaşmada ise berabere kaldı. Geride kalan karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar, rakip fileleri 429 kez havalandırırken, kalesinde 475 gol gördü.

    Şampiyonlar Ligi'nde 18. kez yer almak istiyor

    Bu sezon ilk kez uygulanacak 36 takımlı lig formatında yer almak isteyen Galatasaray bugüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17 kez mücadele etti. Sarı-kırmızılılar 7 kez direkt gruplardan başlarken, 10 kez de elemelerden gruplara kaldı. Aslan daha önce 1993-1994, 1994-1995, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004, 2006-2007, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2018-2019, 2019-2020 ve 2023-2024 sezonlarında Devler Ligi'nde oynadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    OLASI SENARYOLAR

    Aslan'ın turu geçmesi için iki farklı galibiyetle sahadan ayrılması gerekecek. Sarı-kırmızılıların tek farklı galibiyet alması durumunda ise maç uzatmalara gidecek. 15'er dakikalık iki uzatmanın ardından eşitlik bozulmadığı takdirde de Devler Ligi'ne kalan takımı penaltı atışları belirleyecek.

    Galatasaray elenmesi durumunda UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

    GALATASARAY - YOUNG BOYS MAÇI SAAT KAÇTA - HANGİ KANALDA?

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Galatasaray bu akşam saat 22.00'de RAMS Park'ta İsviçre ekibi Young Boys ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar deplasmanda oynanan ilk müsabakayı 3-2'lik skorla kaybetti.

    Müsabaka, TRT 1 ve Tabii platformundan yayımlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow