hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı: Sistemi devirip, şampiyon olacağız!

    Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı: Sistemi devirip, şampiyon olacağız
    expand

    Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ilıcalı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz Antalyaspor maçının ardından hakem kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan sarı-lacivertlilerin asbaşkanı Acun Ilıcalı, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyeceğini söylemişti. 2-0'lık deplasman galibiyetinin ardından Ilıcalı, bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. İşte Acun Ilıcalı'nın açıklamaları:

    ACUN ILICALI'NIN BASIN TOPLANTISI SONA ERDİ

    Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın basın toplantısı, yaklaşık 1 saat sürdü.

    "BURASI PATAGONYA DEĞİL"

    "TFF'de önce yönetim değişti, sistemde yıkılacak. Bu kadar adaletsizlik dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Herkes hem fikir olacak ve sistem yıkılacak. Burası Patagonya değil, Türkiye. Her şeyde olduğu gibi futbolda da kanun var, işleyecektir."

    "OPERASYON YAPMAYA KALKTILAR"

    "Ben Galatasaray aleyhine hata yapılmadığını söylemiyorum. Yapılabilir tabii ki ama Galatasaray aleyhine penaltı ile ilgili durum yok. Hakem hocaları böyle söylüyor. Fenerbahçe'ye operasyon yapılmaya kalktılar. Ben onu söylüyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    CİHAN AYDIN TEPKİSİ

    "Cihan Hocamız, kızının nickiyle toplantıya katılıyor. En büyük Galatasaraylı Mira… Hakem kızının nickiyle toplantıya katılıyor, bundan sonrasını ben konuşmayacağım artık. Daha büyük skandalları yaşadığımız için bizim için normal bir konu..."

    "Yerli hakem diye bir zorunluluk yok. Milli Takım'ın başında yabancı teknik direktör yok mu?"

    "SİSTEMİ DEVİRİP ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

    "Bu sezon sistemi devirip şampiyon olacağız"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    "TFF BAŞKANI, 'KİMSEYE TAVİZ VERMEYECEĞİZ' DEDİ"

    “Bu TFF daha çok yeni. 'Haydi saldıralım, yüklenelim' federasyonu değil. Bu federasyon bize sözler vermişi adalet getirmek istiyor. TFF adalet istiyor, biz de adalet istiyoruz. Ayrıcalık istemiyoruz, bunu başaracağız. Ortalığı yakarak, yıkarak değil. Somut örneklerle, iletişimle yıkacağız. TFF'yi neden yıkacağız? TFF Başkanı 'Sorun yok' dese, başka bir tavır alırız. TFF Başkanı, hakemlerle konuşmuyor. Sadece oradaki görevlileri değiştirebilir. TFF Başkanı da durumun farkında, 'Bize adalet konusunda güvenin, kimseye taviz vermeyeceğiz' dedi. TFF Başkanımız, sistemi devirme adına bize büyük bir güven verdi"

    "OKAN BURUK DOĞRU SÖYLÜYOR"

    "Okan Buruk 88. dakikada 'Bu penaltıyı verirsen, burada maç yönetemezsin' diyor. Türkiye'de geldiği nokta! Aslında Okan Buruk doğru söylüyor. Çünkü 8 hakem penaltı diyor, Okan Buruk ise 'Sen penaltı verirsen, burada maç yönetemezsin' diyor. Hakem tehditten sonra uzatma 6 dakikaya düşüyor. Hakem kariyerine devam etmek istiyor. Zaten başına iş gelen hakemleri biliyor. Galatasaray aleyhine yaparsan, maç verilmeyeceğini biliyor. Düdüğü çalıp 86'da maçı bitirmediğine dua edelim."

    "BİZİM MAÇTA VAR KALKTI"

    "Yardımcı hakem ümit verici atakta bayrak kaldıramaz. Dzeko'ya bir top atıldı, ofsaytla alakası yok, yardımcı hakem hemen bayrak kaldırdı. Ataklarımızda sürekli bayrak! Kural bu değil. Yanımda Ahmet Ketenci var, ona 'yeni bir kural mı geldi' falan dedim. Bizim maçta VAR kalktı! 18.6 saniyede maç başladı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Galatasaray-Kasımpaşa maçından sonra başkanımız bizim maç için, 'Bu maçta operasyon olur dikkatli olun, futbolcuları daha çok motive edin' dedi.

    "BİZİM MAÇTA VAR KALKTI"

    "Yan hakem ümit verici atakta bayrak kaldırmaz, atak sonuçlanınca kaldırır. Devamlı atak yapıyoruz… Hop bayrak! ‘Kurallar mı değişti dedim?’ Bizim maçta VAR kalktı bir anda. Bizim ligimize VAR geldiğinden beri 18 saniyede karar verilmiş bir pozisyon var mı? Bunların adı rezalet. Bu oynanan da şu an futbol değil."

    "SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?"

    “Bu yaşıma geldim ama bunu yaşayacağımı tahmin etmiyordum. 2 kere 2, 3 oldu. Hayatınız boyunca göremeyeceğiniz bir komedi yaşandı. Galatasaray-Kasımpaşa maçında el pozisyonu oldu. VAR, 4.5 dakika ayrı diğer pozisyonla beraber toplam 9.5 VAR izledi. Sistem nasıl çalışıyor? Oyun durduğu zaman kronometreyi durduruyorsun. Maçın sonunda Galatasaray 3-2 galipken, 17 dakika uzamış maça 6 dakika uzatma verdi. Enteresan ama tamam. Başka bir boyut artık bu. Toplama yapılmamış kabul ama Allah'ın işi bu 6. dakikanın 5. dakikasında gol geldi. Golden dolayı da 1 dakika daha ekleyebilirsin, elini bol tuttun 1.5 yap ona da kabul. Bir anda o 6 dakika 9.5 dakikaya döndü."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    "7 PENALTI VERİLMEDİ"

    "Hakem hocalarının ortak kararına göre; Fenerbahçe'nin resmi olarak penaltısının verilmediği 6 maç 6 penaltı var. Trio'nun ortak kararı. 7'inci de verilmedi. 7 haftada 7. penaltı da verilmedi. Somut konuşuyorum. "

    "SARI KART OPERASYONU"

    "Türkiye'de 10 hakem hocasının kararlarına göre Galatasaray'a bu sene gösterilmeyen sarı kart sayısı 14. Fenerbahçe'de bu rakam 1. Beşiktaş'ta da 1. Şimdi size soruyorum, bir stoper sarı kart gördüğü zaman o defansı aynı şekilde yapabilir mi? Kırmızı kart korkusu yaşadığı zaman o oyuncunun topla münasebeti aynı olur mu? Bunları soruyorum size. Türkiye'de sarı kart operasyonu yapılıyor denirken biz neyi kast ediyoruz. Türkiye'de sarı kart vermezsen kimse bir şey demez, kimsenin ruhu duymaz. Sarı kart verilmediği zaman bu maç adil olur mu?"

    TORREIRA TEPKİSİ

    “Geçen sene derbide kırmızı karttan sonra kalkan Lucas Torreira'nın o sevinç yumrukları, Türk futboluna ve fair-play'e kalkan yumruklardır.”
     
     
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    'LİGİ BİTİRTMEYİZ' DEDİ HAKKIMIZ YENDİ

    "2 sene önce Fenerbahçe lige yine iyi başlamıştı ve bir anda bir Galatasaray maçı sonrasında Galatasaraylı bir yönetici sonradan özür dilemesine rağmen, 'Bu ligi bitirtmeyiz' dedi. Sonra bu tehdit üzerine Türkiye'de bazı gelişmeler olup Fenerbahçe'nin hakkı yendi mi? Yendi."

    "HER ŞEYİ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYACAĞIM"

    "Bugün Türkiye'de futbol, acaba futbol olarak oynanıyor mu? Futbol adaletin uygulandığı bir spor mu sorusuyla başlamak istiyorum. Bugün konuşacağım her şey somut şeyler olacak. Bir iddia üzerine konuşma yapmayacağım. Her şeyi net bir şekilde ortaya koyacağım. Bize cevap verecek olanlar bu somut olan üzerinden cevap versinler. Kimse konuşmayı bir yerlere çekmeye çalışmasın. Herkesin cevap hakkı vardır."

    "Geçen sene Galatasaray maçının hakemi 'Hangi ruh halinde penaltıyı verdiğimi bilmiyorum' diyor. O ruh hali, işte bu ruh hali! Operasyon bittikten sonra 'Bu hakemlere yüklenmeyin, bu hakemler evlatlarımız' Futbolu germeyin diyecekler."

    ACUN ILICALI BEKLENİYOR

    Acun Ilıcalı'nın basın toplantısı birazdan başlayacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow