hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçika milli takımında "cenaze" krizi

    Belçika milli takımında cenaze krizi
    expand

    Belçika milli takımının teknik direktörü Dick Advocaat, anneannesinin cenazesinden geç dönen Vincent Kompany'i kadrodan çıkarttı.

    Advocaat, Manchester City'de forma giyen Vincent Kompany'i, anneannesinin cenaze töreni sona erdikten dört saat sonra milli takım kampına katılması nedeniyle kadrodan çıkardı.

    Yaşananlara çok sinirlenen Advocaat, "benim için futbol disipline eşittir. Bu tür olaylara tahhhamülüm olmaz. Ben de aynı gün erkek kardeşimin cenaze törenine gitmiştim. Cenaze biter bitmez takımın başına döndüm. Cenazeye gitmek güzel bir olay değil. İnsanların duygularına saygım büyük ama ben de duygulandım. Ben de hala acı çekiyorum" dedi.

    Bir takımda kurallara uymanın kendisi için daha önemli olduğuna dikkati çeken "Küçük General" lakaplı Hollandalı teknik adam, "biz üç buçuk saat boyunca telefonla futbolcuya ulaşmaya çalıştık. Ama telefona cevap vermedi. Daha sonra sert bir mesaj bıraktık. Onun üzerine bizi aradı. Kendisini, bu gelişmeler sonrasında takımdan çıkarttım" diye konuştu.

    Advocaat, 23 yaşındaki Kompany ile yüz yüze görüşeceğimni belirterek, "nasıl bir antrenör olduğumu kendisine anlatacağım. İleride ne olacağını göreceğiz" diye konuştu.

    16 yaşında Anderlecht A takımında forma giymeye başlayan Vincent Kompany beş yıldır yıldır düzenli olarak milli takımda yer buluyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow