Altın Ayakkabı Fernando Torres'in

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın gol kralına verilen Altın Ayakkabı ödülü, final maçında İtalya ağlarını havalandırarak takımının 3. golüne imza atan İspanyol yıldız Fernando Torres'in oldu.
Torres, bu golle turnuvadaki toplam gol sayısını 3'e çıkartarak gol krallığında 5 futbolcuyla ilk sırada yer aldı. Turnuvada Torres dışında Balotelli (İtalya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Dzagoev (Rusya), Gomez (Almanya) ve Mandzukic (Hırvatistan) de 3 gol atma başarısı gösterdi.
Kurallara göre, eşitliği bozmak için bu futbolcuların yaptıkları asistlere bakıldı. Diğer oyuncuların asistinin bulunmaması ve Torres ve Gomez birer asist yaptıkları için iki oyuncunun forma giydiği dakikalar gol kralını belirledi.
Şampiyonada 189 dakika forma giyen Torres, altın ayakkabının sahibi oldu. Alman Gomez, turnuvada 280 dakika oynamıştı. Sıralamada 3'üncülüğü 53 dakika forma giyen Rus Dzagoev aldı.
SON DAKİKA
-
01. 21
Atama kararları Resmi Gazete'de
-
00. 17
İtalya Cumhurbaşkanı hastaneye yatırıldı
-
23. 36
Son dakika: Kalp rahatsızlığı geçirdi! Sırrı Süreyya Önder kimdir, nereli? Sırrı Süreyya kaç yaşında?
-
23. 25
SON DAKİKA HABERİ: Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı
-
23. 19
Meclis zirai don olayının sonuçlarını araştıracak
-
23. 05
Borussia Dortmund - Barcelona canlı izle! ŞİFRESİZ KESİNTİSİZ HD TRT SPOR CANLI TABİİ İZLE! Şampiyonlar Ligi çeyrek final kim yükseldi, kim kazandı?
EN ÇOK OKUNANLAR
Benfica'ya bir Türk yıldız daha! Portekiz ekibi çalışmalara başladı...
Beşiktaş'a Rafa Silva şoku! Dünya devi Portekizli oyuncuyu istedi...
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Uğurcan Çakır açıklaması: Ali Koç aradı!
Merih Demiral'dan bir ilk! Milli futbolcu tarihe geçti...
Galatasaray, Bodrum FK maçı hazırlıklarına başladı